Жертвите от страховитата катастрофа с румънския автобус станаха четири. Издъхнал

...
Жертвите от страховитата катастрофа с румънския автобус станаха четири. Издъхнал
Коментари Харесай

Жертвите от катастрофата с автобуса ковчег станаха четири

Жертвите от страховитата злополука с румънския рейс станаха четири. Издъхнал е тежко ранен пасажер, който бе с черепно-мозъчна контузия. Лекари от регионалната болница във Велико Търново се борят за живота на други 8 души, които са пътували в рейса " ковчег ".

Трагедията се разиграла към 1,30 часа на 6 август на пътя Русе-Велико Търново. В злощастната нощ румънският рейс с 24 пасажери и двама водачи от северната ни съседка пътувал от Истанбул за Букурещ. Внезапно возилото се отклонило внезапно в дясно, напуснало пътното платно и помело спряната кола като я изхвърлило на 30-40 метра от мястото. Последвал удар на рейса в крайпътно дърво, след което е " летял " още към 250 метра, до момента в който спре.

При злокобния удар на място са починали трима пасажери, а един от тях е умрял в болничното заведение в остарялата столица. Спасителните екипи са рязали смачканите ламарини, с цел да измъкнат затиснати сред тях пасажери.

Пътят в сектора е краткотрайно затворен. На мястото на произшествието се вършат огледи и аргументите за злополуката се обясняват. Вероятно нещастието е станала поради превишена скорост и заспиване на водача на рейса зад кормилото. По случая е формирано досъдебно произвеждане, а следствието се води под наблюдението на Окръжната прокуратура във Велико Търново. Разпоредени авто-технически експертизи.

" Разследването е по чл.343, алинея 1 от Наказателен кодекс за причиняване на гибел по несъобразителност на повече от едно лица. Двамата водачи са арестувани. Тествани са за алкохол, пробите са негативни. С предписание на основния прокурор Иван Гешев, следствието се поема от Националната следствена работа под наблюдението на Окръжната прокуратура във Велико Търново ", оповестиха от държавното обвиняване в остарялата столица.

Около 07,00 ч. в събота е станала втора злополука в региона на Присовските завои във Велико Търново. Ударили са се челно два леки автомобила. Водачът и двама пасажери от единия автомобил са откарани в болница. Все още няма данни за положението им. Движението в сектора се контролира.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР