Жертвите от наводненията в руската Иркутска област в Източен Сибир

...
Жертвите от наводненията в руската Иркутска област в Източен Сибир
Коментари Харесай

Жертвите от проливните дъждове в Русия са вече 18

Жертвите от наводненията в съветската Иркутска област в Източен Сибир доближиха 18, заяви губернаторът й Сергей Левченко, представен от ДПА. Съдбата на 13 души, измежду които и едно дете, е незнайна. Предишно известие на министерството на изключителните обстановки съобщаваше за 17 изчезнали, само че по последни данни 4-ма от тях са открити живи.

Проливните дъждове в региона започнаха в края на предишния месец и доста реки излязоха от коритата си. В региона е оповестено изключително състояние. Наводнени са над 100 общини и към 10 000 домове, оповестява локалната администрация. Хиляди поданици са евакуирани. Около 200 души са настанени в болница. Благодарение на напъните на избавителните служби към този момент няма нито един обитаем пункт, който да е откъснат от света.

Миналата седмица двама поданици на дребното градче Евдокимова починаха, откакто отхвърлиха да изоставен домовете си при оповестената евакуация, споделиха от администрацията и настояха локалните поданици да се вслушат в предизвестията за евакуация.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР