Жертвите от коронавируса продължават да се трупат, въпреки всички опити

...
Жертвите от коронавируса продължават да се трупат, въпреки всички опити
Коментари Харесай

Преди минути се появиха едни от най-страшните данни за коронавируса ГРАФИКИ

Жертвите от ковид не престават да се натрупат, макар всички опити на държавните управления да лимитират вредите от болестта. И въпреки новините все по-често да са положителни, що се отнася до пандемията, смъртните случаи все по-заплашително се устремяват към 100 000. Това сочат данни на Worldometers.


По последни данни от Световната здравна организация броят на починалите от заболяването (към 21:30 часа българско време) е съвсем 93,666. Почти половината от тях са Европа (64 572), като Италия (143,626), Испания (152,446) и Франция (117,749) са най-засегнатите страни.

Съединени американски щати (455,454) въпреки това регистрира максимален брой инфектирани, като общият брой на болните съвсем надвишава този на “стария континент “. Там умрелите към този момент са 14 771, като положителната вест е, че възобновените не престават да порастват с все по-големи темпове (18 969).


В дъното на таблицата се намират дребните страни като Тимор-Лесте (1 болен), Южен Судан (1), Сен Пиер и Микелон (1) и Северен Кипър (1).

БЛИЦ прецизира, че в България към този момент има 681 случая на инфектирани с COVID-19 .


Мутафчийски огласи преди дни и по кое време тъкмо съгласно математическите модели на Българска академия на науките се чака да бъде пикът на болестта у нас и дали има възможност за втора вълна на COVID-19.

Днес от Шумен пристигна доста богатства новина за излекувана жена на 83 години. Лекарите издадоха с какво са преборили болестта.

Report coronavirus cases
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР