Жертвите на земетресението с магнитуд 6,4, ударило във вторник рано

...
Жертвите на земетресението с магнитуд 6,4, ударило във вторник рано
Коментари Харесай

Жертвите от труса в Албания вече са 39

Жертвите на земетресението с магнитуд 6,4, блъснало във вторник рано сутринта Албания, към този момент са 39. Още шест тела са били открити в северозападния град Туман и още два от пристанищния град Дуръс, на 33 километра западно от столицата Тирана. Това разгласи министър председателят на страната Еди Рама, представен от Асошиейтед прес.

Припомняме, че повече от 650 души бяха ранени при мощния трус, съборил няколко здания и напукал десетки други. Стотици пожарникари се притекоха на помощ и съумяха да спасят живи отдолу под руините близо 45 души. Издирването на оживели продължава, макар че възможностите да бъдат открити още живи хора понижават. В същото време стотици хора останаха без дом и бяха настанени във краткотрайни палаткови лагери. Други пък спаха в колите си.

Властите настояват, че интервенцията по издирването в град Туман към този момент е завършила, като в срутените здания няма повече хора, които са изчезнали. Спасителната интервенция в град Дуръс, обаче, продължава.

Българското държавно управление още във вторник се ангажира да изпрати 200 000 лв. финансова помощ за потърпевшите от земетресението в Албания. От Българския червен кръст още през днешния ден отпътуват първите камиони с филантропична помощ - 100 броя палатки, 1000 одеяла, пакети с храна, както и хигиенични пакети и неща от първа нужда. БЧК е в подготвеност да изпрати и помощ от хора и избавителни екипи, както и кучета на Планинската избавителна работа.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР