Жертвите на цунамито в Индонезия са вече 229, 720 са

...
Жертвите на цунамито в Индонезия са вече 229, 720 са
Коментари Харесай

Жертвите на цунамито в Индонезия са вече 229, 720 са загиналите, а 400 изчезналите

Жертвите на цунамито в Индонезия са към този момент 229, 720 са починалите, а 400 изчезналите
На 23 декември цунами удари Индонезия, в Зондския проток, разделящ остров Ява и Суматра.

По последни данни жертвите са 229, 720 са ранените, а 400 души са изчезнали. Те бяха оповестени от формалния представител на Националната организация за попречване на бедствия, Сутопо Нугрохо.

Над 4 400 локални поданици бяха принудени да изоставен домовете си поради стихията. 520 къщи са съвсем изцяло унищожени.

„ Вълната е блъснала плажовете в Южна Суматра и западният завършек на Ява към 21:30 часа локално време в събота “, съобщи в изказване формалният представител.
 Спасителните работи на островите Ява и Суматра не престават като хиляди хора са настанени във краткотрайни подслони Спасителните работи на островите Ява и Суматра не престават като хиляди хора са настанени във краткотрайни подслони / БГНЕС
Спасителните работи на островите Ява и Суматра не престават като хиляди хора са настанени във краткотрайни подслони.

Властите считат, че цунамито може да е провокирано от абнормален прилив, дължащ се на новолуние и подводно срутване, последвало изригването на Анак Кракатау, дребен остров в Зондския проток сред Ява и Суматра.

Анак Кракатау е дребен вулканичен остров, който се образува в океана половин век след смъртоносното изригване на Кракатау през 1883 година.
 Анак Кракатау е един от 127-те дейни вулкана, които се простират по дължината на архипелага Анак Кракатау е един от 127-те дейни вулкана, които се простират по дължината на архипелага / БГНЕС
Индонезия, една от най-уязвимите от бедствия страна на земята, лежи в т. н. Тихоокеански огнен пръстен, където се сблъскват тектонските плочи и произтичат огромна част от международните вулканични изригвания и трусове.
 Индонезия, една от най-уязвимите от бедствия страна на земята, лежи в т. н. Тихоокеански огнен пръстен Индонезия, една от най-уязвимите от бедствия страна на земята, лежи в т. н. Тихоокеански огнен пръстен / БГНЕС
Страната регулярно изживява смъртоносни трусове, най-скорошното бе в град Палу на остров Сулавеси, където земетресение и последвало цунами убиха хиляди хора.

Анак Кракатау е един от 127-те дейни вулкана, които се простират по дължината на архипелага.

По информация на посолството на Република България в Джакарта, няма данни за потърпевши български жители вследствие на цунамито.

Посолството ни в Джакарта следи ситуацията и е разполагаем за информация, съгласуваност и подпомагане, в случай че е належащо, на денонощния телефон +62 812 9600 0691.

Редица равини свързват изблика от „ огнени пръстени “ с последните вулканични изригвания и трусове и предизвестяват, че те могат да бъдат знак за Апокалипсис, както е маркирано в ивритски текстове.

„ Огненият пръстен “, зона с висока сеизмична интензивност, която покрива огромни площи от Нова Зеландия до северна Русия, както и от Съединени американски щати до Чили, не е оригиналност при смъртоносните естествени феномени, последното от които е цунамито в Индонезия.

Интересното е, че всички, като се изключи три от 25-те най-масивни вулканични изригвания в света, са се случили в периметъра на Огнения пръстен, като се чакат още бедствия, отбелязва в туит Службата на Организация на обединените нации за понижаване на рисковете от бедствия. За да потвърди това, организацията загатва неотдавнашното солидно земетресение, блъснало Аляска и довело до всеобщо предизвестие за цунами.

Равин, наименуван Йозеф Бергер, загатва за случая по-рано тази седмица като „ обвързван с Месията: “

"Това е световен феномен, явен за забелязване от всеки, само че значимото обръщение е всеки човек да разбере, че протичащото се е обвързвано с Месията", цитира Брейкинг Израел нюз.

Равин Нир Бен Арци също показва убеждението, че Месията, за който той твърди по-рано тази година, че към този момент е роден, слага човечеството на прага на „ изкуплението “ и чака единствено да се разкрие пред света.

“Създателят пречиства света от мръсотията на змията, с цел да приготви пътя за разкриването на Месията пред света ”, споделя той в една от своите седмични проповеди.

“Изкуплението ще пристигна милостиво, тъй че нашият Небесен Отец употребява природата против нас: посредством стихии, пожари, трусове и вулкани ”, показва той.

Арци изяснява, че защото “Светият отец унищожава всичкото зло в света ”, той проправя пътя за “светлината на Месията ”, като по този метод светът по едно и също време минава през опустошение и прераждане.

В юдаизма краят на дните подхожда на идването на еврейския Месия, който ще ръководи през своята месианската ера, преди да въдвори в света царството на Божията епоха. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР