Жертвите на тежката катастрофа с автобус край Своге станаха 17.

...
Жертвите на тежката катастрофа с автобус край Своге станаха 17.
Коментари Харесай

Поправка: Жертвите на катастрофата край Своге са 17

Жертвите на тежката злополука с рейс край Своге станаха 17. Жена с букви С.К. е умряла при превозването й към лечебните заведения след случая, заяви Нова телевизия. Тя е закарана непосредствено в Катедрата по правосъдна медицина в София. Разпозната е от околните си в неделя вечерта, научили кореспонденти на малкия екран от източници в прокуратурата.

По-рано през днешния ден от прокуратурата оповестиха, че е повдигнато обвиняване на водача на рейса Григор Григоров. Той е упрекнат за причиняване на гибел по несъобразителност. Нарушил е разпоредбите за придвижване по пътищата, като е превишил ограничаването от 40 км/ч в пътния сектор, сигнализиран със знак за това. Така по несъобразителност е предизвикал гибелта на 17 души и е ранил повече от едно лица.

Григоров е арестуван за период от 72 часа. В момента задържането се извършва в изискванията на болнично заведение, където той е на лекуване.

Междувременно в Световрачене, откъдето са съвсем всички починали в тежката злополука, се отслужва молебен. От вторник до края на седмицата на гробищата в селото ще бъдат заровени жертвите на нещастието. Сред жертвите е и 13-годишно момче, което дружно с баба си и вуйчо си е пътувало на злощастната екскурзия.

Експерти към този момент демонстрираха недостатъци при ремонта на пътния сектор, където стана злополуката, които може да са съдействали за трагичния случай. Предстои втори оглед на рейса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР