Жертвите на стрелбата в Мериленд са най-малко пет, съобщават информационните

...
Жертвите на стрелбата в Мериленд са най-малко пет, съобщават информационните
Коментари Харесай

Най-малко пет жертви на стрелбата в Мериленд

Жертвите на стрелбата в Мериленд са минимум пет, оповестяват осведомителните организации. Още двама души са ранени.

Мъж откри пукотевица в редакцията на в. " Капитал газет " в Анаполис, на час път от Вашингтон, малко преди 15,00 часа през вчерашния ден. Стажант в редакцията подал сигнала за помощ в Twitter. Малко по-късно постройката, в която има и други компании, е била евакуирана, а целият квартал – блокиран от доста полиция.

Редакцията не е била инцидентна цел, считат проверяващите, само че още не знаят какви са аргументите за нападението. Шефът на полицията в окръга, Бил Крамфт, даде конференция, предавана директно по националните канали.

Стрелецът е влезнал в постройката с пушка и е търсил жертвите, съобщи служителят на реда.  По думите му наскоро редакцията е получавала закани в обществените мрежи, само че източникът им още не е открит. Последните закани са от сряда и са ориентирани към цялата редакция.

Не е ясно дали стрелецът е бил обвързван по някакъв метод с някого от екипа.

Полицията заяви, че е задържала обвинения и го разпитва.  Той е бял, към 20-годишен, предава Франс прес. Властите считат, че офанзивата не е терористичен акт.

Въоръжените набези против редакции са извънредно редки в Съединени американски щати. След нещастието в Мериленд в редакциите на главните медии в Ню Йорк бяха изпратени служители на реда като защитна мярка, без да има съответни закани.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР