Жертвите на руската ракетна атака срещу украинска гара в Деня

...
Жертвите на руската ракетна атака срещу украинска гара в Деня
Коментари Харесай

22 загинали и 50 ранени при руската атака срещу гара в Украйна

Жертвите на съветската ракетна офанзива против украинска гара в Деня на независимостта на страната станаха 22, това предават международните организации.

Ранените са 50. Канцеларията на украинския държавен глава оповестява за 11-годишно дете, което е убито от ракета.

Президентът Володимир Зеленски заяви за офанзивата по време на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации през вчерашния ден.

" Току-що получих информация за съветски ракетен удар по гара в Днепропетровска област, напряко върху вагоните на гара Чаплино. Четири пътнически вагона горят ", съобщи Зеленски при започване на речта си.

Този удар беше осъществен до момента в който Украйна празнува Деня на независимостта, на който отбелязва излизането й от Съюз на съветските социалистически републики през 1991 година Междувременно стартира седмият месец от началото на войната на Русия против Украйна.

По-рано през днешния ден Зеленски съобщи, че " Украйна ще се бори до дъно ".

Докато огромна част от сраженията понастоящем се водят в Източна и Южна Украйна, където никоя от двете страни наподобява не реализира прогрес, Русия постоянно нанася удари по украински градове с ракети с огромен обхват, съгласно Киев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР