Жертвите на катастрофи от началото на годината досега са с

...
Жертвите на катастрофи от началото на годината досега са с
Коментари Харесай

Младен Маринов отчете повече жертви на пътя през 2019-а

Жертвите на произшествия от началото на годината до момента са с 9 повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Това оповестиха от управлението на Министерство на вътрешните работи на специфичен брифинг в Националния координационен център за безвредно придвижване по пътищата, който работи от 2 месеца.

Катастрофите са с 14 повече, а ранените - с 42.

" Министерство на вътрешните работи може да влияе посредством надзор и санкции, само че в случай че всеки не осъзнае своята отговорност на пътя и не реализираме смяна на стандартите на държание на водачи и пешеходци, няма са се оправим с проблемите на пътя ", сподели вътрешният министър Младен Маринов.

" 6413 са общо злополуките по пътищата у нас тази година. До момента починалите са 594, а ранените 8100 ", заяви основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

Целта е да има директна и бърза връзка сред всички институции, виновни за сигурността на пътя.

" От началото на годината са починали 594 души, а са ранени 8100 жители ", заяви от своя страна основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

По предписание на основния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов довечера стартира интервенция на Министерство на вътрешните работи по пътната сигурност в цялата страна.

Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че в четвъртък и петък е установено усложняване на пътната конюнктура и възходяща наклонност на произшествия. Това е наложило в допълнение да бъдат взети ограничения - включване на полицейски екипи от почиващите смени.

По празниците обичайно също ще има засилено полицейско наличие по пътищата.

" Около 30 млн.лв. са събраните досега санкции от нарушавания ", заяви министър Маринов.

" Идеята за Националния координационен център е на едно място да работят институциите, които имат отношение към контрола по пътищата и дейностите, свързани с пътната сигурност, изясни при представянето вътрешният министър. В него съвместяват напъните си Министерство на вътрешните работи, АПИ, пожарната работа, ДАИ. Идеята е да се получава бърза информация, с цел да се понижат вредите ", уточни Маринов.

Освен това центърът има достъп и до всички пунктове, които правят годишни прегледи на леки и тежкотоварни коли, следи се къде се организират ремонтни работи.

Центърът е отворен както за жителите, по този начин и за медиите.

" В момента, в който се получи сигнал на тел.112, той постъпва незабавно в координационното звено ", осведоми Младен Маринов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР