Жертвите на катастрофата в Своге не са 17. Поне 18

...
Жертвите на катастрофата в Своге не са 17. Поне 18
Коментари Харесай

Учителка си спомня с добро за шофьора от трагедията край Своге: Мил, кротък и съобразителен професионалист

Жертвите на злополуката в Своге не са 17. Поне 18 са, а 18-ата е водачът, счита Леда Аврамова - преподавател по британски език в София. Работата ѝ 58-мо учебно заведение, където работи до неотдавна, няколко пъти я е срещала с лидера на рейса от нещастието - Григор Григоров. 

" Шофьорът Григор Григоров ни возеше всякога, когато пътувахме отвън София с сътрудниците от 58-мо учебно заведение. Най-малко два пъти годишно. Управляваше си рейса решително и умерено, не караше рисково, благ, мирен и предвидлив човек, експерт, с който постоянно съм се чувствала сигурна и предпазена. Присъствието му беше ненатрапчиво, а по едно и също време с това – постоянно беше там, където е нужно. Мисля, че учебното заведение използваше услугите на компанията и за екскурзии на децата, всички постоянно бяха удовлетворени ", написа Леда Аврамова в своя фейсбук профил.

Тя се притеснява, че с цената на унищожения живот на една изкупителна жертва ще бъдат замаскирани систематичните проблеми.

" Вижте водача на автобуса-ковчег ", чета в заглавие. Все се надявах да не е той... Ей това ще остане от този човек, от живота му, минал в заслужен труд и старания. В нашата държава-ковчег, в която едноличното избавление се е трансформирало в единствена цел.

Жертвите не са 17. Поне 18 са. И още ще има, в случай че продължим по същата автомагистрала. Караме, и по-точно пързалят ни по една автомагистрала с трикольори за рязане на всеки 100 метра и с разноцветни кръпки на всеки 6 месеца. Носим се от дупка към дупка – безхаберни, вторачени в персоналните си каузи, уверени, че " страна няма " и " нищо не може да се направи ". Жертви на самите себе си върху територията, асфалтирана от близки на нечие сърце и джоб компании. Напред към пропастта. "

Към момента лидерът на рейса е единственият упрекнат и арестуван за нещастието.

Случаят може да се окаже знаменателен. В различен драматичен случай, също придружен от проблеми в инфраструктурата - гърмежа на влака в Хитрино, подсъдими се оказаха само машинистите на влака. В жп злополуката при Калояновец, в която имаше един умрял ватман и 13 ранени, цялата виновност бе трансферирана на помощник-машиниста. Това стана макар многочислени сигнали за неизправности по ЖП трасето. То бе ремонтирано от консорциум, в който участваше и " Трейс ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР