Жертвите на катастрофалното наводнение в Германия продължават да нарастват .

...
Жертвите на катастрофалното наводнение в Германия продължават да нарастват .
Коментари Харесай

1300 в неизвестност след наводненията в Германия

Жертвите на пагубното наводняване в Германия не престават да нарастват. Според „ Би Би Си “ все още те са минимум 80. Други 1300 души не престават да са в неопределеност.

Сред най-засегнатите обитаеми места е град Бад Нойенар-Арвайлер. Само там са основани към хиляда избавителни задачи. 28 са загиналите на територията на провинция Райнланд-Пфалц.

Според Армин Лашет, лидер на провинция Северен Рейн-Вестфалия, аргументите за трагичните събития значително се дължат на световното стопляне. „ Ще се изправяме пред сходни събития още веднъж и още веднъж и това значи, че би трябвало да забързаме ограниченията за климатична отбрана “, прикани той.

Около 15 хиляди служители на реда, военни и служащи от незабавните служби са ангажирани със избавителните интервенции. Гражданите са изумени от протичащото се. „ Никой не очакваше това – от кое място пристигна целият този дъжд? “, споделя 65-годишната Анмари Мюлер от град Майен.

В някои елементи на Германия сходно количество превалявания не е регистрирано от повече от век.

Според ДПА в четвъртък към 165 хиляди души в западните територии на страната са били без електричество.

Количеството паднали дъждове за 24 часа е сред 100 и 150 милиметра на квадратен метър.

Белгия и Нидерландия също са наранени от пагубните наводнения. Белгия заяви за минимум 11 починали вследствие на рисковите метеорологични условия. Трима спасители се водят за безследно изчезнали след катурване на лодката им в кален поток. В Нидерландия хиляди хора бяха призовани да изоставен домовете си, с цел да се спасят от наводнения поради прииждащите реки, съобщи Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР