Жертвите на домашно насилие в област Търговище ще продължат да

...
Жертвите на домашно насилие в област Търговище ще продължат да
Коментари Харесай

Подкрепата за жертви на домашно насилие от Търговищко няма да спира

Жертвите на домашно принуждение в област Търговище ще продължат да получават помощ и поддръжка. Това дадоха обещание от Центъра за обществена рехабилитация и интеграция /ЦСРИ/ на "Асоциация НАЯ ". Въпреки комплицираната конюнктура и въведените ограничаващи ограничения, организацията няма да прекъсва контакта си с потърпевшите, споделя шефът на Центъра Мая Маркова.

Психолози, обществени служащи и юрист ще съветват нуждаещите се от отбрана. В момента това са случва на място в Центъра в Търговище и в откритите приемни при съблюдаване на всички ограничения за сигурност, разпоредени от управляващите. За клиентите, които нямат опция да идват персонално, се обезпечават он лайн съвещания.

От два месеца "Асоциация НАЯ " употребява цифрови приложения за безвъзмездни позвънявания и известия през уеб страницата си, посредством които потърпевшите и техните близки могат да се свържат с организацията и да потърсят поддръжка. Модернизирането на връзката е обезпечено по плана "Пандемията ще свърши. Домашното принуждение - Не! ", финансиран от Министерство на правораздаването.

"Можем да осигурим непрекъсната връзка на потърпевшите. В момента ситуацията е доста динамична, само че ние към този момент сме по-подготвени спрямо първата вълна на пандемията. Успяхме да се модернизираме и в случай че бъдат въведени по-строги ограничавания, имаме опция да прехвърлим цялата си връзка с клиентите он лайн и да продължим да им оказваме помощ. Това е значимо за жертвите, тъй като не би трябвало да бъдат оставяни сами със страховете си, изключително в моменти на рецесия, като тази с COVID-19 ", декларира Маркова.

По думите ѝ, през последните пет месеца, Асоциацията е провела огромна обществена работа на първа линия, посредством мобилни екипи в дребните обитаеми места. Подкрепени са повече от 50 дами и техните деца, наранени най-тежко от COVID-19. Направени са доставки на артикули от първа нужда - храна, медикаменти, памперси, перилни и почистващи препарати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР