Жертвите на COVID-19 по света вече са над 200 хиляди.

...
Жертвите на COVID-19 по света вече са над 200 хиляди.
Коментари Харесай

САЩ продължават да имат най-големи проблеми с COVID-19, в Европа постепенно ще отхлабват ограниченията

Жертвите на COVID-19 по света към този момент са над 200 хиляди. В Съединени американски щати те са най-вече - повече от 50 хиляди, а в пет други страни броят им надминава 20 хиляди. Данните са на университета " Джонс Хопкинс ", представени от Българска национална телевизия.

В американския щат Ню Йорк, който е най-засегнат от коронавирусната зараза, ще разрешат проби за COVID-19 да се вършат и в избрани аптеки. Целта е да се стига до 40 хиляди проби дневно.

Много щати към този момент отстранена част от рестрикции, а на доста места - като по плажовете на Калифорния, хората ги нарушиха сами.

Европейските страни не престават да афишират проекти за поетапно намаляване на строгите карантинни ограничения. Във вторник това ще направи френският министър председател Едуар Филип.

В тактиката са разказани 17 целта, като извеждането от самобитната обсада ще стартира на 11 май.

От втори май испанците ще могат да упражняват навън, а от на следващия ден децата под 14 години ще могат да излизат на разходка за час.

“Искам да разглася, че в случай че развиването на пандемията продължава в позитивна посока - както до в този момент, от втори май ще бъдат позволени самостоятелните тренировки и разходките с членове на фамилията. Разбира се, при строго съблюдаване на предписанията на здравните управляващи ”, споделя испанският министър председател Педро Санчес.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР