Жертвите на атаките на Хамас срещу Израел нарастват, а сред

...
Жертвите на атаките на Хамас срещу Израел нарастват, а сред
Коментари Харесай

Съдебни медици опитват да идентифицират хилядите жертви на атаката на Хамас

Жертвите на офанзивите на Хамас против Израел нарастват, а измежду тях са стотици деца, дами и мъже. Специалистите по правосъдна медицина поставят старания и се пробват да разпознава многото тела, открити след нападенията на Хамас през границата.

Контейнери с телата на хора, убити при другите офанзиви на палестинската групирвка, бяха показани пред медиите в Израел, до момента в който страната се пробва да откри самоличността на починалите при скорошното принуждение. Влязохме в къщите на тези фамилии, видяхме стотици тела на бебета и деца, описа интернационалният представител на Израелските сили за защита.

 
Видяхме касапницата. Кибуцът Бе'ери. Пълно е с тела, стотици тела, бебета, деца. Защо се случва това? Утре някой може да ни назова военнопрестъпници, само че ние не атакуваме деца! Хамас са тези, които употребяват децата, фамилиите и цивилните си жители като жив щит. Ние не вършим това.
Подп. Ричард Хехт, представител на Израелските сили за защита

При нападението на Хамас предходната събота и по-малките офанзиви по-късно в Израел са починали над 1500 души, в това число 250 бойци, нещо което не се е случвало от Холокоста насам, разясняват медиите.

В петък израелските военни предизвестиха над 1 милион палестинци да се изтеглят от северната част на Газа и да се насочат към южната част на обсадената територия. Безпрецедентна заповед, която се отнася за съвсем половината от популацията преди идната сухопътна инвазия против ръководещата ислямистка формация.

Целта на офанзивата против Хамас в линията Газа е да създадем всичко належащо, с цел да унищожим техния капацитет. Така че това нещо в никакъв случай повече да не се повтори, изясни представителят.

 
Ние няма да тръгнем като Хамас. Няма да нападаме цивилни жители. Това ще бъде прецизна военна интервенция и тъкмо това вършим сега въз основа на разследващи данни.
Подполковник Ричард Хехт, представител на Израелските сили за защита

Организация на обединените нации предизвести, че всеобщото бягство на толкоз доста хора - освен това единствено с 24-часов период - ще бъде пагубно. Хамас, която извърши шокиращата и брутална офанзива за израелците и от този момент изстреля хиляди ракети, отхвърли предизвестията и прикани хората да останат по домовете си.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР