Жертвите дължали от 30 до 400 евро на денЕдинайсет цигани

...
Жертвите дължали от 30 до 400 евро на денЕдинайсет цигани
Коментари Харесай

Банда наши цигани върти мрежа за просяци

Жертвите дължали от 30 до 400 евро дневно


Единайсет роми – български жители, са арестувани във френския град Тулуза като уредници на мрежа запросяци, оповестиха от локалната полиция, съобщи Франс прес.

Групата от осем мъже и три дами е от 5 ромски клана в Плевенско. Всички те ще бъдат съдени за трафик на хора за трудова употреба и пране на пари, като за тези закононарушения могат да получат до 20 години затвор.

Разследването на бандата почнало през май 2017 година, когато българин се оплакал на служители на реда в Тулуза, че ромите са го довели във Франция с заричане да му дадат работа, а след това са му взели документите и го карат да проси по кръстовищата в града. Постепенно криминалистите открили 31 сходни случая, като и че просяците живеят в тежки условия и даже биват измъчвани от ромите, в случай че не изкарат задоволително пари. В дъждовни дни “нормата ” била от 30 евро, а на оживените кръстовища при хубаво време стигала и до 400 евро.

От България били довеждани за просяци малоумни и недъгави хора, някои от които даже не разбирали какво им се случва. При непокорство били налагани санкции –един бил прегазен от кола, различен бил вързан за дърво и останал по този начин цяла нощ, трети бил наръган с нож, а четвърти – прострелян с револвер. Някои били препродавани на други господари по този начин, както сводниците си препродават проститутки.

Полицията е проследила парични потоци към България и по този начин идентифицирала множеството роми от мрежата. Установени са 31 просяци, измежду които една жена седемгодишно момче. Всички те били пратени в обществени домове във Франция. Те желаели да се върнат в България и сега се провежда превоза им.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР