Жертви и извършители на домашно насилие от Велико Търново ще

...
Жертви и извършители на домашно насилие от Велико Търново ще
Коментари Харесай

Безплатни консултации за жертви на домашно насилие във Велико Търново

Жертви и причинители на домашно принуждение от Велико Търново ще получават безвъзмездни психически и правни съвещания в границите на плана „ Да не оставим нито едно нуждаещо се лице без грижа – Защита на правата на уязвими лица, потърпевши от домашно принуждение в София, Хасково, Свиленград и Велико Търново в изискванията на пандемия “. Реализацията му е обвързвана с нараствания брой недоволства от поданици на посочените градове. Това заяви пред публицисти Елена Трифонова от фондацията - реализатор, „ Български център за джендър проучвания ”, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново. Трифонова посочи, че се планува да бъдат обхванати общо 55 лица, като 50 от тях са жертви. Официално дейностите са стартирали през юни, а средствата са обезпечени от Правосъдното министерство. Основна цел е придобиването на нова настройка и схващане на насилието като недопустим модел на държание посредством осъзнаване на личното нападателно държание във връзка с близки хора и придобиване на нови привички за решение на спорове и разногласия без потребление на експанзия. Помощ в реализацията на локално равнище обезпечава Община Велико Търново. В тази връзка Росица Димитрова, шеф Дирекция „ Социални действия и опазване на здравето “ изрази признателност за поддръжката, която администрацията получава за решение на казуса.
„ Тук е мястото да кажа, че в нашата община към този момент имаме не един, а два спешни центъра за лица, потърпевши от принуждение, за лица жертва на трафик, за лица изпаднали в спешна обстановка или неволя. Нашите услуги покриват освен територията на община Велико Търново, на област Велико Търново, само че и на цялата страна, според измененията в законодателството “, изясни Росица Димитрова. Тя посочи, че все още в двата има настанени три лица, а от 18 юли до през днешния ден са минали общо петима души. Тече разглеждането и на още два случая, като в най-скоро време се чака и ново настаняване. За посочения интервал са направени общо 14 съвещания на терен в общините Велико Търново, Павликени, Елена и в региона на Лясковец. Консултирани по телефона са и други петима души.
 Задържаха мъж поради побой над брачната половинка му Задържаха мъж поради побой над брачната половинка му
В ареста на Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи - Дупница е арестуван за домашно принуждение 34-годишен мъж. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Мъж...
Всеки, който има потребност от поддръжка, може да я получи на националната безвъзмездна денонощна линия. Телефонът е 0800 11 977. Номерът на Кризисния център във Велико Търново е 0882 062 166.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР