Жертвата на отравяне с Новичок Чарли Роули беше приет от

...
Жертвата на отравяне с Новичок Чарли Роули беше приет от
Коментари Харесай

Жертва на отравяне с Новичок беше приет от руския посланик в Лондон

Жертвата на отравяне с Новичок Чарли Роули беше признат от съветския дипломат в Лондон и след диалозите съобщи, че не е получил отговори на въпросите си. Срещата, проведена от вестник Сънди Мирър продължи час и половина. Руски медии пък показаха, че Роули е сложил въпроси, на които не е получил отговори от английските управляващи.

Исках просто да попитам " Защо страната Ви умъртви приятелката ми ", само че не получих отговор, единствено съветска агитация, споделя Чарли Роули пред " Сънди Мирър " след срещата, на която беше и брат му Матю. Според пострадалия, дипломат Александър Яковенко е подчертал, че токсичната субстанция не е била съветски Новичок, тъй като има оживели. Продължавам да мисля, че нападението е дело на Русия, споделя Роули пред " Сънди Мирър ".
Александър Яковенко - дипломат на Русия във Англия: Хората просто желаят да схванат истината. Не бяха настроени отрицателно към Русия.
45-годишният Чарли Роули и приятелката му Даун Стърджис на 44 години, бяха открити в сериозно положение на 30 юни край Солсбъри. Двамата са били изложени на Новичок от флакон, който Чарли намерил и помислил за парфюм. Г-жа Стърджис, майка на три деца, умря в болница след няколко дни, Чарли Роули беше изписан на 20 юли.

Александър Яковенко: Казах им искрено, че имаме доста въпроси за кремирането на госпожа Стърджис, тъй като по този начин са отстранени всевъзможни улики.
Роули и Стърджис пострадаха съвсем четири месеца след отравянето на някогашният съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия в Солбсъри. Семейството се възвърне след седмици в болница. Лондон упреква съветските управляващи в нападение посредством бойното отровно вещество " Новичок ", а през септември уточни като директни причинители двама сътрудници от съветското военно разузнаване. Москва отхвърля виновност и твърди, че двамата обвинени са цивилни.

 Мъжът, оживял от допир с Новичок, се притеснява, че до 10 година отровата ще го убие Мъжът, оживял от допир с Новичок, се притеснява, че до 10 година отровата ще го убие
Британецът, който беше изложен на смъртоносния нервнопаралитичен сътрудник Новичок, сподели, че има проблеми със зрението и придвижванията и се опасява, че до 1...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР