Жертвата на катастрофата с M9 се е „гърчела от болка“, след като е била блокирана в кола в продължение на три дни, чува разследването

...
Тя е починала в болница четири дни по-късно, след като
Коментари Харесай

Тя е починала в болница четири дни по-късно, след като е получила мозъчна травма, счупен крайник и тежка дехидратация.

Полицаите не успяха да се появят на мястото по-рано след докладване за катастрофата на 5 юли.

Полицията откри двойката едва след второ телефонно обаждане от човек, който беше забелязал автомобила на 8 юли.

Изображение: Двойката беше на къмпинг в Стърлинг и се връщаше към Фолкърк

Един от първите парамедици на мястото, Джеймс Стюарт, каза на разследването, че г-жа Бел изглежда " объркан и неразбиращ" и се е „гърчел от болка".

Давайки показания в Разследването за фатални злополуки (FAI) в Шерифския съд във Фолкърк, г-н Стюарт, тогавашен мениджър на зона за обслужване на Шотландската служба за линейка, оцени Мис Бел, поставяйки я на девет по скалата на кома на Глазгоу - съответстващо на умерено остра травматична мозъчна травма.

Той каза, че тя ще се движи само след прилагане на стимул.

Прочетете още от Sky News:
Тийнейджър загина при катастрофа с мотоциклет след полицейско преследване

Фелдшерът, който се пенсионира от линейката през 2018 г., също каза, че г-жа Бел е изглеждала „хипотермична“ само след „докосване“.

Г-н Стюарт каза: „Наистина беше докосване. Да докосна кожата й - беше студено. Това беше една индикация. Може [също] да е бил и цветът на кожата й."

Двойката беше на къмпинг в Стърлинг и се връщаше към Фолкърк.

Те са оцелели от дъщеря и по-малкия син.

FAI идва, след като семейството на г-жа Бел получи повече от £1 милион обезщетение от шотландската полиция в гражданско споразумение през декември 2021 г.

В През септември 2021 г. полицията беше глобена със £100 000 във Върховния съд в Единбург, след като се призна за виновна за нарушения на здравето и безопасността, които „съществено са допринесли“ за смъртта на г-жа Бел.

Той също така призна, че г-жа Бел и г-н Юил са останали „без чужда помощ и изложен на елементите“ в колата между датите на катастрофата и откриването на автомобила.

Разследването продължава.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР