Жертвата и бившиятфинансов министър водятдела от 12 г. заради заема,лихвите,

...
Жертвата и бившиятфинансов министър водятдела от 12 г. заради заема,лихвите,
Коментари Харесай

Убитият Кирил Русев запорирал активи за 760 хил. лв. на Стоян Александров

Жертвата и бившиятфинансов министър водятдела от 12 година поради заема,лихвите, продажбата наипотекиран парцел

Застреляният и квалифициран за кремация Кирил Русев е запорирал дялове във компании на починалия Стоян Александров за 760 хиляди лева - сума, за която е водил изпълнително дело против него, сподели инспекция на “24 часа ”.

След гибелта на някогашния финансов министър борбата му продължава със сина на финансиста Петър, който наследява милиони в парцели и бизнес, само че и дългогодишни разногласия с длъжници.

Петър Александров и приятелят му Александър Кинов са в ареста с обвинявания за отвличането и убийството на 49-годишния Кирил Русев. Според следствието Русев е убит с два патрона при среща с Александров и Кинов, а претекстът им е неуредени финансови връзки. След убийството двамата

отпътували за Сърбия с телефона на жертвата,

а Кинов се показал с персоналната му карта на излизане от България. Преди това предал ковчега с натрупа на Русев на сътрудник от погребалния бизнес, с цел да го кремира, само че полицията го откри в хладилната камера с непознати документи.

 Петър Александров крие лицето си в съда.

Петър Александров крие лицето си в съда.Снимка: Николай Литов

Всичко стартира със заема от 306 000 $, който Стоян Александров отпуска на Кирил Русев през 2008 година против ипотека на игрална зала на ул. “Нишава ” в София. Парите не са върнати, а Александров вади изпълнителен лист и парцелът на Кирил Русев е разгласен на търг. През 2010 година печели компания на някогашния министър.

Година по-късно Кирил Русев е оспорил заповедите за осъществяване, тъй като съгласно него би трябвало да заплати нереално висока сума.

8 години по-късно, през август 2018-а, изпълнителният лист, публикуван в интерес на Александров,

е обезсилен с определение на Софийския градски съд

След това на Русев е публикуван противоположен изпълнителен лист против Александров за 220 хиляди $.

Датата е 20 юли 2020 година - месец преди гибелта на министъра. Това е сумата единствено на главницата, а Русев е претендирал и за лихви от 2011 година Завежда и изпълнително дело против Александров, а частният правосъден реализатор пресмята сумата на общо 760 хиляди лева Така Кирил Русев запорира активи на Стоян Александров за тази сума.

В същото време Александров, а по-късно и наследниците му водят друго дело против Русев - че дължи 306-те хиляди $ от заема. Русев е наказан да ги заплати през октомври 2021 година В същото време обаче и той запорирал активите на татко им, което е годно и до през днешния ден. Това са единствено част от неуредените финансови връзки сред жертвата и обвинения за убийството му правоприемник на Стоян Александров.

 Стоян Александров

Стоян Александров

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР