Жертва на домашно насилие - жена, настанена в защитено жилище,

...
Жертва на домашно насилие - жена, настанена в защитено жилище,
Коментари Харесай

Изведоха жертва на домашна агресия от защитено жилище, за да спаси насилника си

Жертва на домашно принуждение - жена, настанена в предпазено жилище, е приканена от полицията да се върне на мястото, от което е избягала след 26 години тормоз. Целта - да избави насилника си, който в оня миг твърдял, че желае да се самоубие. След тази обстановка всички близки в фамилията, от което тя е избягала, към този момент знаят нейното местонахождение. За случая описа журналистът и публицист Мария Касимова-Моасе.



В опита на дамата да се избави от насилника си й оказват помощ от Фондация „ Асоциация Анимус”.

Още в първия ден, в който тя беше настанена, доста хора пристигнаха, с цел да я притискат да се прибере, описа шефът на фондацията Надежда Стойчева.

На 1 юни мъжът се качва с въже на дърво и споделя, че ще се самоубие, в случай че не пристигна жена му. В това време от полицията от града, от който е този човек, започнаха да ни притискат. Пристигнаха и взеха дамата. Тя е била принудена да каже, че го обича, с цел да слезе той от дървото. След това е разпитвана с часове от психолози на полицията, а по-рано - и от други униформени, споделя още Стойчева. Вдигането на крайник на толкоз полиция, както и на дамата, и на нас, е безусловно манипулативно от страна на този човек, безапелационна е тя.

От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи споделиха за NOVA, че са подхванати всички дейности за преодоляване на обстановката. Жената е била превозена от полицията. Подходено е с следен диалог сред нея и мъжа й, на който са участвали и двама психолози. След това жертвата е върната в нейното жилище, а мъжът е отведен в център за психологично здраве за консултация с психиатър. От полицията споделят, че обстановката е следена.

На нашия телефон от началото на годината има 960 позвънявания, а на 112 за предходната година техният брой е 27 500, означи Надежда Стойчева.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР