Жерар Пике сподели мнението си за Суперлигата. Проектът отново е

...
Жерар Пике сподели мнението си за Суперлигата. Проектът отново е
Коментари Харесай

Жерар Пике за Суперлигата: Мисля, че подобни идеи разрушават футбола

Жерар Пике показа мнението си за Суперлигата. Проектът още веднъж е на дневен ред из международните медии, а реализацията му наподобява все по-възможна.

" Според мен този въпрос стана доста политически в Испания. Пресата се управлява от разнообразни хора, които поддържат Суперлигата. Не е същото като във Англия, където, както видях, хората бяха срещу Суперлигата. Сега ми се коства, че всичко е в застой. Не мисля, че отива на никое място.

Мисля, че сходни хрумвания унищожават футбола, тъй като единствено топ клубовете ще се възползват от това. Но клубове като Севиля и Валенсия ще бъдат унищожени. Но след 5-10 години ще го създадат.

Мога да схвана за какво топ клубовете подхващат такава стъпка. Собствениците желаят клубовете им да станат по-ценни. Не мисля, че Реал Мадрид и Барселона постъпват вярно. Да, с това мнение съм срещу моя клуб, само че изцяло разбирам позицията на Барселона, Реал Мадрид и Ювентус, които към момента поддържат тази концепция. Но от позиция на почитателите това не е най-хубавият вид ", сподели бранителят на Барселона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР