Жерар Пике ще опрости около 30 милиона евро на Барселона,

...
Жерар Пике ще опрости около 30 милиона евро на Барселона,
Коментари Харесай

Отказването на Пике спестява на Барселона 30 милиона евро

Жерар Пике ще опрости към 30 милиона евро на Барселона, разкриха медиите в Испания след шокиращото решение на бранителя да приключи кариерата си. Става дума за част от парите, които клубът му дължи поради пандемията, само че и за приходите, от които Пике се отхвърли от сегашния контракт, който бе удължен до 2024-а година.

Преди пандемията той печелеше към 28 милиона евро на година и беше измежду най-добре платените играчи. Пике бе измежду първите, които се съгласиха да понижат възнагражденията си, с цел да може клубът да действа обикновено и да притегля играчи.

Според авторитетния локален публицист Ману Кареньо решението на бранителя е вследствие на серия от неспазени обещания, които са му били дадени. Репортерът твърди, че Пике е оставал извънредно отчаян, че от началото на сезона старши треньорът на отбора Шави Ернандес разчита на него, единствено когато няма различен бранител разполагаем, както и че бил посочван като ненужен  клуба и не е получавал поддръжка от управлението.

През този сезон Пике е взел присъединяване в 9 от всичките 18 дуела на Барса до момента и единствено в 5 от тях е бил на терена през всичките 90 минути. Той не записа нито минута в дербито с Реал Мадрид и двата дуела с Байерн от Шампионската лига.

Пике в допълнение сее засегнал и от отношението на наставника Шави. Още през лятото той знаеше, че към този момент няма да е корав титуляр, само че се съгласи да се бори за мястото си в конкуренция с куп други бранители. В един миг обаче множеството други бранители се контузиха, само че вместо да залага повече на ветерана, Шави стартира да пуска на неговата позиция Маркос Алонсо, който по номинал е ляв бек.

Пике също по този начин е отказал и предлагането на президента Жоан Лапорта за взаимна прощална конференция, което допуска, че сред двамата има съществени разлики. Според спекулациите Пике е уведомил Лапорта за решението си още предходната седмица, като незабавно е отрязал офертата за обща конференция и е предпочел да употребява персоналните си канали в обществените мрежи.    

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР