Жерар Депардийо е обвинен в изнасилване от испанската журналистка и

...
Жерар Депардийо е обвинен в изнасилване от испанската журналистка и
Коментари Харесай

Испанска журналистка заведе дело срещу Жерар Депардийо за изнасилване

Жерар Депардийо е упрекнат в обезчестяване от испанската журналистка и писателка Рут База, дни откакто попадна в центъра на следващ скандал.

База е подала тъжба в испанската полиция против френския артист за обезчестяване, датиращо от 12 октомври 1995 година в Париж.

Това е следващата тъжба против артиста за полово принуждение, който беше упрекнат от френската прокуратура още през 2020 година Срещу него има сигнали от над 10 дами, които настояват, че са станали жертви на похищенията му.

База е била на 23 години по време на конфликта си с Депардийо. Тя твърди, че изнасилването е станало по време на изявление с артиста (тогава той е бил на 46 г.), за списание Cinemania. Двамата са се намирали в пространствата на някогашната продуцентска компания Roissy Films.

База приказва пред Агенция Франс Прес за " полово посягане ", като разказва по какъв начин френският артист я е прегърнал в края на изявлението и почнал да я целува по лицето без нейно единодушие и да я опипва по гърдите и интимните елементи. База твърди, че била парализирана от шока.

На въпроса дали това, което е претърпяла, е било обезчестяване, авторката дава отговор с изрично " да ".

" Полицията го разказа като такова ", акцентира тя.
В Испания закононарушението " полово посягане " включва необятен набор от закононарушения - от непозволено опипване до обезчестяване. Максималното наказване е 15 година
Журналистката изяснява, че " изцяло " не запомнила за прекарванията си с Депардийо, до момента в който не прочела следствието, оповестено от Mediapart през април, в което тринадесет дами упрекват артиста в полово принуждение.

Това провокирало " вътрешно събуждане " и неочаквани мемоари за случая, доказани от персонални бележки от това време, които тя споделя, че е намерила още веднъж.
Тъй като събитията датират от 1995 година, База има дребни шансове за триумф поради изтеклата отминалост във Франция.Писателката обаче се надява посредством разкритията си да помогне на други жертви да проговорят.
Обвиненията на База идват дни откакто Депардийо попадна в центъра на различен скандал, който провокира даже спор измежду френското държавно управление.

Преди седмици документален филм сподели фрагменти, на които Депардийо прави неприлични и сексистки мнения по адрес на дамите. Моментите са уловени по време на негово пътешестване до Северна Корея през 2018 година и включват скандални изявления. Срещу него към този момент се водят две прокурорски следствия поради данни за полово принуждение против дами.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР