Женя и Борис са в процес на развод, белязан от

...
Женя и Борис са в процес на развод, белязан от
Коментари Харесай

Нелюбов на Андрей Звягинцев тръгва по кината от 27 април

Женя и Борис са в развой на бракоразвод, белязан от яд, отчаяние и взаимни обвинявания. Насочвайки се към нов живот, всеки с нов сътрудник, те са нетърпеливи да стартират изначало, да отворят нова житейска страница, даже да има заплаха по този метод да изоставят своя 12-годишен наследник Альоша. До момента, в който той става очевидец на един от техните кавги и изчезва...
„ Ще се променя; няма да дублирам грешките, които ме докараха до това разочарование; ще стартира изначало. “ Това са мислите на хората, които упрекват другите за личния си неуспех. В края на краищата единственото нещо, което в действителност можеш да промениш, е себе си. Само тогава светът към теб още веднъж ще блесне. Може би единствено една ужасна загуба би разрешила това да се случи. “ Андрей Звягинцев
Главните функции във кино лентата са поверени на Мариана Спивак и Алексей Розин – героите им са семейство, което минава през сериозна рецесия. Раздялата им е ужасяваща най-малкото заради обстоятелството, че никой от двамата няма предпочитание да вземе 12-годишния им наследник Альоша. След изгубването на момчето, филмът се трансформира от житейска, човешка драма в тотална рецензия на цялостната атмосфера и действителност в модерна Русия.
Отчайващата липса на обич е един от безконечните проблеми на човешкото битие, но съветските създатели съумяват изключително ловко да уловят значимите детайли – и да ги пресъздадат в облици... същото време е и обществен хамелеон, който знае по какъв начин да играе високопоставената си роля в институцията и да насочва упованията на спонсори, гости, актьори и всички посетители.
Андрей Звягинцев е съветски режисьор, роден в Новосибирск. През 1964 година приключва Актьорския факултет към Московския държавен университет за театрално изкуство. Работи като артист в разнообразни самостоятелни театрални планове. През 2000 година снима три епизода от ТВ сериала Черната стая – „ Бушидо “, „ Затъмнение “ и „ Избор “. За игралния си дебют Завръщане печели „ Златен лъв” във Венеция и е разгласен за европейско изобретение за 2003 година Следващият му филм Изгнание получава премия за най-хубава мъжка роля на фестивала в Кан през 2007 година През 2011 година, още веднъж в Кан, третият му пълнометражен филм Елена печели Специалната премия на журито в програмата „ Особен поглед”.
През 2014 година излиза филмът му " Левиатан ", който е номиниран за „ Оскар “ за най-хубав чуждоезичен филм и печели „ Златен глобус “ отново в тази категория, както и премията за сюжет на фестивала в Кан и голям брой други оценки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР