Женският волейболен шампион на България - Марица Пловдив може да

...
Женският волейболен шампион на България - Марица Пловдив може да
Коментари Харесай

Във вторник Марица може да стане шампион

Женският волейболен първенец на България - Марица Пловдив може да завоюва шестата си поредна купа в НВЛ още идната седмица. Това може да се случи след конферентното съвещание на УС на БФВ на 31 март. Повечето клубове от женското и мъжкото състезание на страната желаят краткотрайното класиране в двата шампионата да бъде узаконено като извънредно.

Марица е безапелационен водач в НВЛ, без изгубен мач и със единствено един изгубен гейм.

Що се отнася до Купа България 2020, предстоящото и най-логично решение е оставащите три мача (двата полуфинала и финалът) от шампионата да бъдат изиграни в комфортен миг след отшумяването на рецесията с ковид, преди края на календарната 2020 година, написа клубният уебсайт.

Заради пандемията и оповестеното в страната изключително състояние волейболните шампионати бяха спрени на 13 март и мачове няма да се играят най-малко до 13 април.

Това ще е първо съвещание на новия Управителен съвет на БФВ след извършеното на 13 март Общо заседание, когато за президент на централата бе определен Любомир Ганев, а президентът на Марица - Илия Динков стана първи вицепрезидент на федерацията и ще дава отговор за женското направление.

Другите благоприятни условия, с изключение на краткотрайното класиране да бъде узаконено като извънредно, са да бъде оповестена нулева година без спечелили, което е минимум евентуално или сезонът да се доиграе след отминаване на пандемията.

На събранието ще бъде взето и решение по какъв начин ще продължат шампионатите при подрастващите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР