Женският отбор по хандбал от Бяла, русенско, стана за първи

...
Женският отбор по хандбал от Бяла, русенско, стана за първи
Коментари Харесай

Женският отбор по хандбал от Бяла стана шампион на България за първи път

Женският тим по хандбал от Бяла, русенско, стана за първи първи път първенец на България. “Белите тигрици”, както ги нариачт съгражданите им завоюваха втория мач от финала против Свиленград с 30:25.

Мачът се игра пред цялостни трибуни в зала " Арена Бяла ", като измежду формалните посетители бяха президентът на Българската федерация по хандбал Росен Добрев.

През първото полувреме в резултата поведе за малко тимът на Свиленград за 2:0. Домакините, обаче бързо взеха самодейността в свои ръце, като последователно обърнаха резултата и в 23 минута водеха с 11:8, като го резервираха до края на полувремето. През втората половина на играта “белите тигрици” от Бяла, бързо поведоха като през множеството от времето поддържаха приблизително пет гола разлика. Така и макар няколкото спирания на играта домакините завоюваха 30:25.

“Наистина ние дълго чакахме, доста се подготвяхме, цяла година ние чакахме. Много благодаря на девойките, които в действителност направиха прекрасен мач ", показа треньорът на победителките Виктория Жосан.

Виктория Жосан, е украинка, която живее от няколко години в Бяла.

Най-резултатна от победителките беше украинката спортистка Христина Бабий с 12 гола, а за гостите по 8 попадения направиха Кристина Миланова и Стефка Агова. За най-хубав вратар на шампионата беше избрана Гергана Александрова от тима на Свиленград.

Повече можете да видите във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР