Женският национален отбор започна с драматична победа с 3:2 (25:23,

...
Женският национален отбор започна с драматична победа с 3:2 (25:23,
Коментари Харесай

Волейболистките стартираха с победа над Украйна на европейското първенство

Женският народен тим стартира с трагична победа с 3:2 (25:23, 21:25, 23:25, 25:11, 15:4) над Украйна присъединяване си на европейското състезание в Баку. Момичетата на Иван Сеферинов можеха да стигнат доста по-лесно до триумфа, само че сами си направиха дуела комплициран. Българките се нуждаеха от 117 минути, с цел да пречупят украинките.

Първият гейм беше доста оспорван, като резултатът се движеше точка за точка. На няколко пъти имаше обрати, само че нито българките, нито украинките съумяха да пернат с повече от две точки.

След втората техническа пауза възпитаничките на Иван Сеферинов демонстрираха по-здрави нерви и след блокаут на Страшимира Симеонова България поведе с 1:0.

В началото на втората част Украйна поведе с 4:0 и даже усили задатъка си до 8:2 при първата техническа пауза. България постави доста старания да понижи изоставането си и в края на гейма съумя да се приближи единствено на 4 точки, само че това не се оказа задоволително. Чернуха играеше доста устойчиво и с нейни положителни изяви и 25:21, Украйна изравни геймовете.

В третата част Иван Сеферинов опита някои промени, които сработиха единствено на 50%. Украйна имаше преимущество при първото спиране, само че България изравни при 13:13. Последва нова мощна серия на Чернуха и Украйна дръпна с 20:17. След трагични минути въпреки всичко украинките измъкнаха частта с 25:23 и реализираха цялостен поврат в резултата.

 Емилия Димитрова забива през украинската обсада.
© cev.lu

Емилия Димитрова забива през украинската обсада.

Драматичният завършек на третия гейм стимулира девойките на Иван Сеферинов и те бяха неудържими в четвъртата част. При първата пауза България водеше с 8:4, а по-късно съумя да усили задатъка си до 16:9 след доста мощни изяви на Христина Русева и Добриана Рабаджиева на блок. В последна сметка България завоюва частта с 25:11 и прати срещата в тайбрек.

В него Елица Василева и компания бяха неудържими и безусловно размазаха своите съпернички с 15:4 без да им дават никакви шансове.

Над всички в дуела беше Елица Василева с 21 точки, а 16 и 15 прибавиха Добриана Рабаджиева и Христина Русева. Много мощно играха и останалите две от стартовата шестица – Страшимира Симеонова със 17 точки и Емилия Димитрова, която осъществя 12.

Утре е вторият мач на волейболистките, които се изправят против Турция от 14.30 ч.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР