Женският национален отбор по волейбол на България излиза днес за

...
Женският национален отбор по волейбол на България излиза днес за
Коментари Харесай

Ех, Канада! България допусна четвърта поредна загуба и е аут от Мондиал 2022

Женският народен тим по волейбол на България излиза през днешния ден за четвъртия си дуел от група С на международното състезание в Полша и Нидерландия. 

Момичетата на селекционера Лоренцо Мичели се изправят против Канада, а мачът е довечера от 17:00 часа в полския град Лодз.  

Срещата може да се гледа директно по Max Sport 2.
 Волейболистките на България стартират с значимите дуели на Мондиал 2022 Волейболистките на България стартират с значимите дуели на Мондиал 2022
Досега нашите имат три загуби в груповата фаза. Те стартираха с проваляне от Германия с 1:3, по-късно направиха страхотна борба със международния първенец Сърбия, само че отстъпиха с 2:3. В третия си мач взеха гейм на олимпийския първенец Съединени американски щати, само че изгубиха с 1:3. Така с 1 извоювана точка националките ни заемат пето място във краткотрайното класиране. Зад нас е единствено съставът на Казахстан без победа и извоювана точка.
 Тони Зетова пред Sportal.bg: Канада е тим, който можем да победим, само че не би трябвало да го подценяваме Тони Зетова пред Sportal.bg: Канада е тим, който можем да победим, само че не би трябвало да го подценяваме
От своя страна Канада също стартира с две загуби, като претърпя провали от Сърбия и Съединени американски щати с 0:3. В третия си мач обаче „ кленовите листа “ победиха изрично Казахстан с 3:0, което им отреди четвърто място в подреждането на групата.
 Зетова: Елица направи жест с присъединяване си на Световното състезание Зетова: Елица направи жест с присъединяване си на Световното състезание
Двубоят е извънредно значим за превъзмогване на груповата фаза. Само триумф в днешната борба ще резервира възможностите на България за продължение във втората фаза на Мондиала. През това лято двата отбора се срещнаха в Лигата на нациите, като волейболистките ни надигаха изрично противника с 3:0 в Кесон Сити (Филипини). Днес „ лъвиците “ гонят нов триумф над Канада и първа победа на международното.

Канадските волейболистки поведоха с 6:3 при започване на дуела. Алекса Грей нападна технично за 9:5. При 5:10 Лоренцо Мичели взе спиране за България. Мира Тодорова нападна за 7:10. разпределителката на Канада Бри Кинг докосна мрежата - 8:10. Мирослава Паскова нападна сполучливо от зона 4 за 13:14. Грешка на канадките и 14:15. Единична обсада на Мира Тодорова възвърне равенството при 15:15. Шанън Уинзър взе спиране за Канада. Единична обсада на Мира Тодорова против офанзива на Дженифър Крос и националките поведоха с 18:17. Елица Атанасийевич нападна сполучливо за 19:18. Блокаут на Силвана Чаушева - 19:18. Хилари Хоу нападна технично за 23:21. Алекса Грей изведе " кленовите листа " до геймбол при 24:21. Лоренцо Мичели взе спиране. Двоен блок спря офанзива на Мирослава Паскова и Канада завоюва първата част с 25:21. 
15  Мондиал 2022: България - Канада </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР