Женският национален отбор на България поведе с 2:0 победи и

...
Женският национален отбор на България поведе с 2:0 победи и
Коментари Харесай

Голяма българска победа: Лия Каратанчева и Гергана Топалова надвиха фаворитките от Хърватия!

Женският народен тим на България поведе с 2:0 победи и Хърватия и си обезпечи крайната победа във втората си среща от груповата фаза на Евро-африканската зона на тенис шампионата „ Били Джийн Кинг къп ". Мачовете се играят на червени кортове в турския курорт Анталия.

Гергана Топалова (номер 308) се наложи над международната номер 146 - Тара Вюрт. Срещата продължи 2 часа и 17 минути. Българката направи страховит поврат от 1:4 до 6:4 в първия сет, само че след това Вюрт изравни общия резултат и даже поведе с пробив в решителния сет, само че Гери отговори със серия от четири следващи гейма и се поздрави с крайния триумф над нейната съперничка, която се намира с над 150 места по-високо в класацията на WTA.

 По-рано през днешния ден Лия Каратанчева (номер 518) направи поврат се наложи с 4:6 6:3 6:3, с цел да се наложи над 17-годишната Петра Марчинко (номер 213), която до неотдавна оглавяваше класация при девойките и се смята за една от най-талантливите млади тенисистки изобщо. Каратанчева изоставаше с 1:3 в третия съдбоносен сет, само че завоюва пет следващи гейма и се поздрави с крайния триумф.

В срещата на двойки за България ще играят Изабелла Шиникова и Джулия Терзийска. Припомняме ви, че през вчерашния ден нашите девойки отстъпиха на Сърбия с 1:2 победи и по този начин към този момент имат баланс от 1 победа и 1 загуба в предварителната фаза на надпреварата.

Тимовете са разграничени в две групи - едната от пет, а другата от шест тимове. Три от тях ще се класират за присъединяване следващата година в квалификациите за финалите на шампионата, два отпадат в Група 2. Победителите в групите печелят директна промоция, а приключилите на второ място ще играят пряк мач за класиране за финалите. Петото място в групата значи бараж за оставане, а шестото непосредствено изпадане. България е в група с тимовете на Сърбия, Швеция, Хърватия, Дания и Норвегия. В другата група са отборите на Латвия, Унгария, Турция, Нидерландия и Египет.

 България е в състав Гергана Топалова, Изабелла Шиникова и Джулия Терзийска, Денислава Глушкова и Лия Каратанчева. Капитан на България е Дора Рангелова. Треньор е Михаил Атанасов, кондиционен треньор е Кирил Симеонов, а физиотерапевт Милен Илиев.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР