Женският национален отбор на България поведе с 1:0 победи на

...
Женският национален отбор на България поведе с 1:0 победи на
Коментари Харесай

България поведе на Дания на Били Джийн Кинг къп след победа на Лия Каратанчева

Женският народен тим на България поведе с 1:0 победи на Дания в петата си последна среща от груповата фаза на Евро-африканската зона на тенис шампионата „ Били Джийн Кинг къп ". Мачовете се играят на червени кортове в турския курорт Анталия.  Лия Каратанчева разгроми с 6:0, 6:0 Ребека Март Мортенсен. Срещата продължи едвам 56 минути. Това е четвърта победа от четири мача за Каратанчева на сингъл на шампионата.

Във втория мач на сингъл Гергана Тополова ще играе против №130 в международната класация Клара Таусон.

Преди днешните мачове България заема третото място дружно с Норвегия във краткотрайното класирането с по 2 победи и 2 загуби. До момента българските девойки се постановиха над Швеция с 2:1 и Хърватия с 3:0 и отстъпиха на Сърбия и Дания с по 1:2 победи. 

Лидер в подреждането е Сърбия с четири победи и нито една загуба, а Швеция е на второ място с три победи и едно проваляне. На пето място е Дания с една победа и 3 загуби, а Хърватия е на последната позиция с четири провали.

При победа през днешния ден България има късмет да завоюва второто място и да играе плейоф за класиране на финалите. При загуба пък има заплаха отборът да падне до петата позиция и да играе бараж за оставане против Египет.

България е в състав Гергана Топалова, Изабелла Шиникова и Джулия Терзийска, Денислава Глушкова и Лия Каратанчева. Капитан на България е Дора Рангелова. Треньор е Михаил Атанасов, кондиционен треньор е Кирил Симеонов, а физиотерапевт Милен Илиев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР