Женският национален отбор на България по баскетбол допусна третата си

...
Женският национален отбор на България по баскетбол допусна третата си
Коментари Харесай

Карина Константинова пред Sportal.bg: Подготвени сме за Гърция, надявам се един ден да съм основен състезател в националния отбор

Женският народен тим на България по баскетбол позволи третата си загуба в група " А " на квалификациите за ЕвроБаскет 2021. Вчера селекцията на Стефан Михайлов отстъпи пред любимеца и водач в потока Словения с 66:71 в " Стожице Арена ", Любляна.

Това проваляне въпреки всичко не " убива " очакванията на " лъвиците " за втората позиция в групата, защото те минават през наложителен триумф над Гърция на следващия ден. Гардът на отбора Карина Константинова показа пред Sportal.bg , че настроението в състава е положително макар загубата от Словения.



" Настроението в тима е положително. Времето сред двата мача е малко и гледахме бързо да забравим за загубата от Словения. И в двата мача против тях играхме добре, само че с по-правилни решения във значимите моменти те победиха ", сподели баскетболистката на клубния Берое (Стара Загора).

Утре от 21:00 часа българско време Константинова и компания се изправят в пряк конфликт за втората позиция против тима на Гърция. Успех с повече от 7 точки ще разреши на националките ни да се поздравят с второто място и да се надяват на въртележка, която да им обезпечи билет за ЕвроБаскет 2021. Юношата на Балкан (Ботевград) увери, че тимът е добре квалифициран за конфликта с южната ни съседка.

" Вече имахме обстоен скаутинг и видео за тях. Треньорите ни приготвят добре за мача. Те са нападателни и мощни в подкошието със своите високи играчи. Ако успеем да лимитираме точките им в полето, играем мъдро в нахлуване и си вземем битката считам, че ще победим с мечтаната от нас разлика ", показа плеймейкърът.

21-годишната Константинова, която бе водач на шампионския тим на България U20 на Европейското състезание през 2019-а, се завърна в състава на женския народен отбор, откакто пропусна предходния прозорец през ноември. Запитана какво значи за нея да играе за България, Константинова отговори: " Винаги съм доста щастлива да съм в националния тим. Опитвам се с всеки прозорец да получавам повече минути и да оказвам помощ на тима с експанзия в отбрана и по-добра организация. Нядявам се и един ден да съм главен играч и да бъда със основна роля за класиране на тима на Европейско състезание ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР