Женският национален отбор на България по баскетбол бързо забрави за

...
Женският национален отбор на България по баскетбол бързо забрави за
Коментари Харесай

България размаза Исландия и продължава да мечтае за ЕвроБаскет

Женският народен тим на България по баскетбол бързо не помни за провалянето от Гърция и през днешния ден записа втората си победа в група " А " на квалификациите за ЕвроБаскет 2021. Селекцията на Стефан Михайлов надигра по всички индикатори тима на Исландия с крайното в среща, извършена в гръцката зала " Ираклион Арена ".



По този метод българките краткотрайно се настаняват на втората позиция в групата си с баланс от два триумфа и две загуби. По-късно през днешния ден е дербито сред водача Словения, който е без загуба с 3 триумфа от 3 мача, и Гърция с 2 победи и 1 проваляне. За ЕвроБаскет се класират първия от групата и петте най-хубави тима, заели втората позиция.

Националките ни започнаха срещата доста мощно и с помощта на по-разнообразните дейности в атакуващ проект излязоха напред в резултата с 9 точки задатък за 4 минути игрово време - 11:2. Първата двуцифрена преднина в мача пристигна единствено към 120 секунди по-късно след тройка на Борислава Христова, а в идната офанзива Жаклин Златанова също се разписа за 12 точки преднина - 16:4. " Лъвиците " не демонстрираха съмнения в играта си в двете етапи на играта и затвориха частта при резултат 21:7.

Втората четвърт също започва по усета на символичните домакини, откакто Радостина Христова и Виктория Стойчева означиха по една тройка, с цел да повишат разликата на 18 точки - 27:9. Безупречните изяви от страна на българския отбор продължиха с цялостна мощ през втората част и задатъкът на нашите девойки доближи 26 точки - 43:17. Периодът пиключи при удобен 23-точков задатък в интерес на България - 44:21.

Отчаяните исландки се пробваха да наложат напън, с който да стопят разликата в резултата, само че той не сполучи и нашите девойки се оправиха със задържането на резултата - 60:38 след три четвърти игра. През последната част също не се случи нищо значително, което да промени хода на мача, и България подвигна победоносно ръце след финалната сирена, пристигнала при краен резултат 74:53.



Борислава Христова поведе българките с 25 точки и 6 битки, Жаклин Златанова добави нов " дабъл-дабъл " - 12 точки и 15 битки, а Виктория Стойчева остана с 10 точки и 5 асистенции. За Исландия само Сара Рун Хинриксдотир бе на висота с 31 точки и 8 битки.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР