Женският хандбален тим на Бъки (Габрово) започна със загуба във

...
Женският хандбален тим на Бъки (Габрово) започна със загуба във
Коментари Харесай

Бъки загуби от Свиленград на старта на основната фаза

Женският хандбален отбор на Бъки (Габрово) стартира със загуба във главната фаза на шампионата в " А " РХГ. Седмица откакто победи с Купата на България след безапелационна победа на финала над Свиленград, воденият от Веселина Златева отбор още веднъж се изправи против водения от Тефик Парафитов тим и този път отстъпи с гол разлика. Срещата се игра в зала " Вълчо Даскалов " в Хасково, поради наложено наказване на отбора от Свиленград, и завърши при резултат 24:23 за домакините.

Това е една втората загуба на габровския отбор от началото на сезона. Във краткотрайното класиране Свиленград излезе отпред с 2 точки и по-добра голова разлика от Бъки. На трета позиция с 1 точка е Етър 64 (Велико Търново), който във втория кръг от главната фаза ще гостува във Свиленград.

Отборът на Бъки поведе в срещата, само че след два следващи пропуснати 7 метрови наказателни удара, Свиленград изравни и излезе напред, като съумя да резервира задатък от един гол до почивката. Тя пристигна при резултат 12:11. Силно начало на втората част от страна на домакините докара до съществено увеличение на разликата и осем минути след подновяването на играта вицешампионките към този момент бяха с 6 гола напред – 19:13. Хандбалистките на Бъки потеглиха да догонват и в 44-а минута понижиха до 20:19. Попадения на Роксана Радева и Кристина Миланова още веднъж дадоха задатък на Свиленград, само че с два гола на Лидия Ковачева и един на Ивета Христова габровският отбор възвърне равенството четири минути преди края – 22:22. Последваха две сполучливо осъществени стрелби от Стефка Агова и Миланова за 24:22, а Ковачева в края оформи финалното 24:23.

Капитанката на Бъки Лидия Ковачева осъществя общо 10 гола в мача, само че те се оказаха незадоволителни за триумф на Бъки. 5 попадения добави Мадлен Тодорова. За тима на Свиленград с 9 гола приключи Кристина Миланова, а 7 попадения за успеха означи Стефка Агова.

" Влязохме в мача много нерешително, а и вратарката на Свиленград Гери Александрова се показа доста добре и избави много положения. Не всички девойки в нашия състав бяха в кондиция за победа и борба, което ме тормози. Хандбалистките на Свиленград се бориха повече от нас, желаеха повече успеха и я реализираха ", разяснява след срещата треньорката на Бъки Веселина Златева.

sport-gabrovo.com

Снимка: haskovo.info
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР