Футболистките на Нигерия подновяват битката с федерацията за неизплатени бонуси

...
Женският футболен отбор на Нигерия, току-що след впечатляваща серия до
Коментари Харесай

Женският футболен отбор на Нигерия, току-що след впечатляваща серия до 1/8-финалите на Световното първенство, настоява с подкрепата на FIFPRO тяхната национална федерация да „изпълни ангажиментите си“ и да им плати неизплатени бонуси и разходи.

Супер Соколите подновиха битката си с федерацията, след като се отказаха от Световното първенство, губейки с дузпи от европейския шампион Англия в понеделник.

Подготовката им за тазгодишния турнир беше помрачена от спор с националната им федерация над бонусите.

Те дори бяха заплашили да бойкотират първия си мач, но оставиха това зад гърба си, за да направят равенство с олимпийския шампион Канада и след това да победят съдомакини Австралия.

Във вторник обаче отборът и FIFPRO – които представляват професионални футболисти – публикува изявление, в което се казва, че въпросът далеч не е приключил.

„FIFPRO може да потвърди, че помага на играчи в разногласия с Нигерийската футболна федерация относно бонус плащания, надбавки за лагери и разходи, някои от които датират от 2021 г.

"По време на Световното първенство играчите изразиха желание да останат фокусирани върху представянето си, без да правят публични изявления или да се сблъскват с други разсейвания.

"Въпреки това, Super Falcons вярват, че сега е време Нигерийската футболна федерация да почете своите ангажименти и изплащане на дължимите суми."

Нигерия се е появявала на всяко Световно първенство за жени от първото издание през 1991 г., но реколта 2023 каза, че намират за „жалко", че трябва да се изправят срещу своята федерация.

" Отборът е изключително разочарован, че трябваше да преследват футболната федерация на Нигерия за тези плащания преди и по време на турнира и може да се наложи да продължат да го правят и след това", гласи изявлението.

"Жалко е, че играчите трябваше да оспорват своите собствена федерация в такъв важен момент от кариерата им.

"FIFPRO ще продължи да работи с играчите, за да гарантира, че техните договорни права са спазени и дължимите плащания са уредени."

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР