Женският баскетболен отбор на Монтана 2003 научи всичките си съперници

...
Женският баскетболен отбор на Монтана 2003 научи всичките си съперници
Коментари Харесай

Баскетболистките на Монтана 2003 ще стартират втория етап в Адриатическа лига с две гостувания

Женският баскетболен тим на Монтана 2003 научи всичките си противници във втория стадий на Адриатическата лига, така наречен Суперлига. Това са тимовете на Будучност (Черна гора), Слога (Сърбия) и Дуга (Сърбия) от група " В ", в която бе и Монтана 2003, както и Цинкарна (Словения), Орлови (Босна и Херцеговина) и Партизан (Сърбия) от другата група " А ".

Българският отбор ще гостува в първите си две срещи. На 10 януари 2024 година Монтана 2003 ще гостува на Партизан в Белград, а на 24 януари на състава, воден от старши треньора Преслав Пешев, следва да играе против словенския Цинкарна в Целе. Първото домакинство на Монтана 2003 от тази фаза на Адриатическата лига ще бъде на 31 януари против босненския Орлови.

В Суперлигата тимовете влизат с актива, реализиран против противниците във втората фаза, против които са играли в първия стадий. През сегашния сезон 2023/2024 Суперлигата ще се организира с присъединяване на седем отбора, а не осем, както е по традиция, защото сръбският Пламен Пожега, който се бе класирал за топ 8, както и босненският Лавови Бръчко бяха изхвърлени от лигата за нарушение на разпоредбите на феърплей.

Пламен Пожега победи Лавови с 44:30 при гостуването си в Босна и Херцеговина в последния кръг от първата групова фаза, само че въз основа на отчета на делегата на мача, обстоен обзор на видеозаписа и звукозаписа от срещата, бордът на Адриатическата лига откри желанието на двата тима да отбележат допустимо минимален брой кошове и да изгубят, след което наложи глобата, която включва и финансови санкции.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР