Женските рок икони са рядък феномен. Единиците, които влязоха в

...
Женските рок икони са рядък феномен. Единиците, които влязоха в
Коментари Харесай

Най-мрачните си песни пиша, когато съм най-щастлива - ПИ ДЖЕЙ ХАРВИ

Женските рок икони са необичаен феномен. Единиците, които влязоха в рок-енциклопедиите се трансфораха в митове. Звездата на Пи Джей Харви сигурно ще свети дълго след физическото й битие.

За таблоидите нейната персона не е изключително забавна – в никакъв случай не се е омъжвала и развеждала за никой прочут рок музикант, в живота й няма опиати, бурни любовни истории и изпотрошени хотелски стаи.

Единственото, което можете да намерите там са медитации за облекчение на напрежението, вокални извършения и безалкохолна бира.

Тя на процедура не дава никакъв мотив на таблоидите да пишат за нея. Рядко дава изявленията, фотосесии прави единствено пред близки другари, не се занимава с реклама на музикалните си артикули или личността си.

Винаги е имало единствено една единствена причина да се приказва за нея – музиката й.

Понякога я назовават една от основните фигури на английската рок-сцена от 90-те години. До нея можете да поставите единствено Нина Хаген или Пати Смит , и никой от сънародниците й.

Можете да извършите паралели сред тях по отношение на значимостта им в историята на музиката, силата на въздействието им или даже степента на обезсърчение, съдържаща се в творчеството им, само че това в действителност няма изключително значение.

Първите й три албума са задоволителни, с цел да запише името си в историята на рок музиката, паралелно до Ник Кейв , The Pixies , Siouxsie And he Banshees и господ знае кой още.

Пи Джей Харви е единственият музикант, печелил премията Mercury два пъти. Тя е необикновен текстописец, кадърен да ви води на невероятни места, чрез думите.

Текстовете на песните й са като отражения от роман, който би трябвало сами да съградите в мозъка си, посредством загадъчното чувство, което оставят след себе си.

Мрачна и интелектуална, Пи Джей Харви несъмнено е музикант, който няма аналог в международната музика и лирика.

Това, което би трябвало да й се признае е, че тя в никакъв случай не повтаря себе си. Всеки неин албум е неповторим самичък по себе си и рядко има нещо общо с предходните.

И това си е достижение, в случай, че е написала музиката и текстовете за цели 12.

Мисля, че в действителност най-красивото нещо в една ария е, че тя отлита във Вселената, и че хората й дават тъкмо такова приложение, от каквото се нуждаят в живота си.

Ако искаш да бъдеш добър в нещо, би трябвало да работиш настойчиво. Нищо не пада от небето. Всеки ден работя върху подобряването на писането си и това в действителност ми харесва. Обожавам да нареждам думите една до друга и тази сбирка е способна да окаже извънредно бездънен резултат.

Нали знаете, двама души могат да употребяват едни и същи думи, да опишат една и съща история, само че тя да има напълно друг смисъл.

Начинът, по който върша музика, е неповторим за мен, както и методът, по който съм изживяла живота си – никой различен не би разказал тази история по същия метод, както аз.

Не съм автобиографичен публицист, само че съм публицист, който се занимава с човешките страсти на всички равнища.

Най-мрачните си песни пиша, когато съм най-щастлива.

Харесва ми да наподобявам като продажница и да мисля като политик.

Angelene

My first name Angelene
Prettiest mess you’ve ever seen
Love for money is my sin
Any man calls I’ll let him in

Rose is my colour and white
Pretty mouth, and green my eyes

I see men come and go
But there’ll be one who will collect my soul
And come to me

Two thousand miles away
He walks upon the coast
Two thousand miles away
It lays open like a road

Dear God, life ain’t kind
People gettin born then dying
But I’ve heard there’s joy untold
Lays open like a road in front of me

Two thousand miles away
He walks upon the coast
Two thousand miles away
Lays open like a road

It seems so far away
I see men come and go
Two thousand miles until I reach that open road

My first name’s Angelene

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР