Женските отбори на Канада и Руския олимпийски комитет (РОК) играха

...
Женските отбори на Канада и Руския олимпийски комитет (РОК) играха
Коментари Харесай

Женски хокей на Игрите - маски срещу COVID под маските

Женските тимове на Канада и Руския олимпийски комитет (РОК) играха мача си от Олимпийските игра в Пекин с медицински маски под хокейните. А към дуела се случиха спорни събития, изместили фокуса от самия дуел.

Северноамериканките завоюваха с 6:1, което е в реда на нещата, защото разликата в класите сред двата отбора към момента е огромна.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/02/Канада хокей дами Пекин 2022 АП 1.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " />

Шест съветски хокеистки дадоха позитивни проби за COVID-19 през предходната седмица и бяха изолирани. В неделя са дали проби - негативни, по този начин се настроили, че могат да играят на идващия ден.

Според протоколи на Международната федерация обаче трябвало още веднъж да бъдат тествани и сутринта - целият тим. Селекционерът Евгений Бобарико съобщи, представен от международните организации, че това било смяна, за която в РОК не знаели. Също по този начин те били единственият отбор, който бил проучен за ковид и заран, и вечер.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/02/Русия хокей дами Пекин 2022 АП 1.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 534 " />

Новите проби обаче не пристигнаха за началото на срещата, по този начин щабът на " кленовите листа " разгласи, че до момента в който това не стане, няма да играят. Независимо, че към този момент бяха на леда. Срещата се забави с към час, само че въпреки всичко стартира, като бе решено двата тима да носят медицински маски. Въпреки че не е целесъобразно дълготрайно време да се носи такова средство на устата при физически натоварвания.

Така минаха две третини, а резултатите (негативни) пристигнаха по време на втората. Рускините смъкнаха маските в третата, а канадките продължиха да играят със своите.

" Искахме да бъдем сигурни, че пробите им ще дойдат и ще бъде безвредно да играем, разяснява канадката Натали Спуунър, представена от Би Би Си. - Когато това стана, към този момент се чувствахме по-спокойни. Нашите треньори и медицинският щаб не желаеха да ни слагат в обстановка да играем със боязън. Това си стана преживелица, за която очевидно дълго ще се приказва. Можем да кажем, че сме на Коронавирус Олимпиада и ни се постанова да носим маски по време на мач. "

https://www.clubz.bg/uploads/2022/02/Канада Русия хокей дами олимпиада 2022 АП 2.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " />

" Кленовите листа " при дамите са 4-кратни олимпийски шампионки, като са печелили най-малко орден от 1998 г насам., когато женският хокей стана олимпийски спорт.

Рускинята Анна Шибанова сподели, че тя и съотборничките й изпитвали компликации да играят с макси:

" Не ни стигаше въздух. "
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР