Женските гърди са символ на женственост и олицетворява майчинството. Те

...
Женските гърди са символ на женственост и олицетворява майчинството. Те
Коментари Харесай

Любовта на мъжете към женските гърди - научни обяснения

Женските гърди са знак на женственост и въплъщава майчинството. Те са считани за една от най-привлекателните елементи на женското тяло и основен обект на половото увлечение, написа журналистът Елидж Нун в ливанското издание Raseef22.
Според някои проучвания, някои дами доближават до оргазъм при глезене на гърдите, само че с цел да почувства дамата наслаждение, тя би трябвало да обича и да приема гърдите си такива, каквито са, и да не се съпоставя със звездите от кориците на списанията или от телевизионния екран.
Рекламната промишленост прокарва избрани естетически стандарти, които се трансформират в мода. Например за това, че огромните гърди се явяват дейно " оръжие " за съблазняване на мъжете. Това води до комплексиране на дамите поради размера и даже формата на гърдите, а най-отчаяните лягат под скалпела на пластичния хирург. За страдание постоянно дамите не схващат, че хубостта е субективно разбиране, че всяка от тях си има своите черти, които ще бъдат оценени от подобаващия за тях мъж - този, който и те ще оценят.
Повишеният интерес на мъжете към женските гърди е свързан от еволюцията. Съществуват две съществени аргументи женските гърди да притеглят мъжете.
Първо, сходството на гърдите със закръглените половинки на женското седалище. Според учени-еволюционисти, това не е инцидентно. Женският хормон естроген локализира мазнини в седалището, което показва висока плодовитост. Мъжете, предпочитащи огромни женски гърди, подсъзнателно възприемат нейните притежателки като подобаващ претендент за кърмене на дете.
Антропологът Боби Лоу описа на английския вестник The Sun, че в процеса на еволюцията дамите се сдобили със закръглено седалище, с цел да покажат своята подготвеност да извършват своите майчински отговорности.
 7 неточности, които скапват красивия бюст 7 неточности, които скапват красивия бюст
Когато сме млади не мислим за това, че всяка част от тялото ни изисква грижи, с цел да наподобява добре през годините, даже и бюстът ни. Има...
Сексологът Алфред Кайнд на собствен ред споделя, че в антични времена човекоподобните същества още се сношавали като животните, като женската била с тил към колегата по време на половия акт, по тази причина долната задница на тялото била основен индикатор за сексуалността. Гърдите почнали да притеглят повече внимание едвам откакто хората се изправили твърдо.
Второ, съгласно теорията на Зигмунд Фройд, индивидът минал през няколко стадия на полово развиване. Първата фаза стартира с интервала на кърмене, когато бебето получава наслаждение от дейности посредством устата си. Последната фаза е огледално отражение на първата. Когато мъжът доближи полова зрялост, той демонстрира огромен интерес към женските гърди, изключително по време на сексуален акт. С други думи инстинктивното увлечение на мъжете към женските гърди идва от детството.
При кърмене гърдата отделя хормона окситоцин, прочут като " хормон на любовта ". Той укрепва връзката сред майката и детето. Аналогично при стимулация на гръдта по време на секс се отделя окситоцин, който провокира благополучие, непосредственост и полово задоволство.
Изследователи от Центъра за транснационална обществена невробиология в университета в Емори Лари Янг и Брайан Александер в книгата " Химията сред нас: обич, секс и науката за привличане " се пробвали да отделят прочувствените, биологичните и културни аргументи, лежащи в основата на влечението на мъжа към женските гърди. Те достигнали до извода, че любовта на мъжете към гърдите е обвързвана със мемоари за кърменето и окситоцина. Когато той се освобождава, майката се концентрира върху своето дете, което се трансформира за нея в най-важното нещо на света.
Неотдавна откриватели демонстрираха, че стимулацията на гръдните зърна усилва половата възбуденост при множеството дами и задейства същите области на мозъка, както и при стимулацията на влагалището и клитора.
 Саманта Фокс застраховала гърдите си за един милион лири (ВИДЕО) Саманта Фокс застраховала гърдите си за един милион лири (ВИДЕО)
Британската певица и модел Саманта Фокс, която сега е на 54 години, разкри в изявление, че гърдите й са застраховани за милион лири...
Лари Кинг смята, че човешката еволюция употребява антични невронни вериги, които в началото се развивали, с цел да укрепят връзката сред майката и детето по време на кърменето, а в този момент тази скица се употребява за подсилване на връзките сред двойките. Резултатът? Мъжете, както и децата, обичат огромната женска гръд.
" Когато мъжът масажира или стиска женската гръд, това провокира впръскване на окситоцин в мозъка на дамата, също като при кърменето. Но в този случай окситоцинът подчертава вниманието на дамата върху нейния полов сътрудник, укрепвайки нейните стремежи и връзката с него. По подобен метод мъжът усеща, че неговата партньорка повече го желае ", споделя Янг.
Ученият твърди, че от биологична позиция влечението на мъжа към женската гръд е необичайно нещо. Мъжете са единствените млекопитаещи, които са привличани от женската гръд от полова позиция. А дамите са единствените млекопитаещи, чиято гръд трайно се усилва в интервала на полово съзряване без значение от бременността. Също по този начин ние сме единственият тип млекопитаещи, които галят и полово подтикват гръдта по време на прелюдията и самия сексуален акт.
Оттук обаче поражда въпрос: за какво тази еволюция е станала при хората, а не и при другите млекопитаещи?
Според Лари Янг, това е обвързвано с обстоятелството, че хората постоянно влизат в моногамни връзки, за разлика от 97% от другите млекопитаещи. Това също може да е обвързвано с ходенето изправени, заради което половите контакти могат да се реализират лице с лице, което открива повече благоприятни условия за влияние на гръдните зърна. Янг смята, че привлекателността на женската гръд е обусловена на първо място от инстинкта, а не е артикул на социализацията.
 Как да поддържате хубостта и здравето на гърдите си (ЧАСТ I) Как да поддържате хубостта и здравето на гърдите си (ЧАСТ I)
Как да поддържате гърдите си здрави Млечните жлези са чувствителни към промени в хормоналната система, тъй че положението им директно за...
Повечето мъже изпитват увлечение към женската гръд, само че не е ясно дали съществува повсеместен " интерес ", защото в доста култури мъжете не намират женската гръд за по този начин привлекателна.
През 1951 година антропологът Клайлан Форд и етологът Френк Бич изследвали 191 общества. Те разкрили, че женската гръд има полово значение за мъжете в 13 култури. В 9 от обществата мъжете предпочитали огромна гръд, а 2 култури (масаи и манус) ги притегля висналата гръд. В същото време има 13 други култури, в които мъжете отделят внимание на гърдите по време на секса.
В науката за половата прелест има доста неща, които до момента ние не знаем, по тази причина е мъчно да се даде финален отговор за аргументите за другите желания.
Накрая следва да се означи, че човешкото тяло, изключително женското, остава мистерия и е обект на доста метафизичен и психически размисли и разбори.
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР