Женската тенис асоциация е близо до постигането на компромис с

...
Женската тенис асоциация е близо до постигането на компромис с
Коментари Харесай

WTA готви компромис за точките от Уимбълдън


Женската тенис асоциация е покрай постигането на компромис с тенисистките във връзка с точките за ранглистата на Уимбълдън като предстоящото решение е да се запазят половината точки от извоюваните през 2021-а.

Към момента декларираната позиция от страна на WTA е, че точки в тазгодишното издание на Уимбълдън няма да бъдат раздавани като тя е в отговор на нежеланието на уредниците на шампионата да разрешат присъединяване на тенисисти от Русия и Беларус.

Впоследствие обаче доста от тенисистките са изявили неодобрение, защото това значи, че ще изгубят извоюваните преди година точки без да имат опция да ги защитят. От асоциацията водят диалози със състезателките и са покрай решение да запазят половината от точките, извоювани през 2021-а.

В същото време обаче от ATP остават твърдо на позицията да не раздават точки, както и да не оставят в актива на състезателите тези от 2021-а.

Въпреки поръчките от някои тенисисти да пропуснат шампионата, в случай че той е под формата на показателен, то най-малко в първичните описи всички огромни имена са декларирали присъединяване. Разбира се, това може да се промени в идващите седмици.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР