Женската двойка на България София Христова/Християна Юлиева спечели златните медали

...
Женската двойка на България София Христова/Християна Юлиева спечели златните медали
Коментари Харесай

Европейска титла за България в спортната акробатика във Варна

Женската двойка на България София Христова/Християна Юлиева завоюва златните медали на Европейското състезание по спортна акробатика при възрастовите групи във Варна. София и Християна реализираха най-високата оценка по време на целия шампионат – 27.900 точки, с което завоюваха оспорвания край при женските двойки във възраст 11-16 години. Сребърните медали завоюва двойката на Англия с 27.800, а бронзовите оценки заслужи Полша с 27.500. Осмицата допълниха Португалия, Белгия, Украйна, Германия и Франция.

„ Имахме някакви упования, само че не тъкмо за златните медали. Честно казано, откакто влязохме с трети резултат във финала, се надявах за трето място, само че стигнахме до първото, до златните медали. Благодарим доста за поддръжката на нашите треньори, на околните си и на всички в залата, тъй като без тях нямаше да стигнем дотук “, сподели Християна Юлиева.
„ Много сме горди. Това е нещо извънредно. Със сигурност ще стартираме да мечтаем повече. Благодарности на всички, които стоят зад нашия триумф. Нека имат вяра, че ние ще успеем, даже и в сложни моменти “, съобщи София Христова.
За какво мечтаят, откакто станаха европейски шампионки? „ Някой ден да станем олимпийски шампионки “, дава отговор с усмивка Християна. „ Да, това е нашата фантазия “, удостоверява София.
„ Най гордият човек съм сега. Борбата беше доста оспорвана, беше много мъчно. За мен – ненадейно, само че съм безпределно щастлива, че девойките съумяха да се преборят “, съобщи персоналният треньор на шампионките Гергана Денева. 
„ Мисля, че на мен в профил дори ми беше по-трудно. Не знам по какъв начин устоя и слончето, което им е амулет. Стисках го от самото начало и изиграх съчетанието дружно с тях “, добави треньорката.
А девойките дадоха обещание, че ще заведат и талисмана - слончето Роско, на олимпийски игри. 
„ Аз си поисквам преди всичко да бъдат здрави, тъй като те са доста работливи и амбициозни. Досега не са слизали от първото място и им поисквам постоянно да бъдат първи “, приключи Гергана Денева.
Втората българска женска двойка във възрастова група 11-16 години – Дея Хаджиатанасова/Рая Лозева също се показа чудесно. Българските девойки реализираха пети най-хубав резултат в квалификациите. Само поради правилото, че във край може да взе участие единствено един състав от страна – оня с по-добро класиране от квалификациите, Дея и Рая останаха отвън конкуренцията за систематизиране на медалите.  
Българската мъжка четворка във възраст 12-18 години – Андриян Кирилов, Андриан Качов, Диян Томов и Цветелин Славчев, завоюва бронзови медали от Европейското състезание. Дебютантите на огромно състезание си пожелаха още по-добро показване в бъдещите си изяви. „ Мечтая бъдещите ни медали да са по-големи и с по-жълт цвят. Емоциите бяха много, възприятието е неописуемо. Радвам се, че българите ни поддържаха “, съобщи Андриян Кирилов.
„ Бронзовият орден значи, че имаме още доста работа, с цел да стане златен “, добави Цветелин Славчев.
„ Това ни стимулира още повече да упражняваме. Много съм щастлив, че шампионата беше във Варна и усещахме мощната поддръжка от публиката “, сподели Андриан Качов.
„ За мен този орден също ще послужи за мотивация в бъдеще и да се представяме по-добре “, съобщи Диян Томов.
„ За първи път ги слушам толкоз стимулирани за идващите надпревари. Досега беше с леки подбутвания. Надявам се това европейско да бъде образец, урок и да помогне за по-добро показване “, разяснява персоналният им треньор Венелин Първанов. 
Български сформира завоюваха и две четвърти места на шампионата във възрастова група 11-16 години. В подножието на призовите места се класираха мъжката двойка Янко Киров/Антон Станчев  и смесената двойка Мария Съзанова/ Стилиян Господинов. 

Още два български състава се класираха за финалите в надпреварите в групата 12 - 18 години и ще се борят за оценки днешния заключителен ден на 12-ото Европейско състезание по спортна акробатика при възрастовите групи. 

 смесената ни двойка в състав Кристиян Манолов и Вилиана Костадинова и женската тройка на България  в състав 

Женската тройка на България във възраст 12-18 години Жаклин Стоянова, Димана Костадинова и Маргарита Тодорова се класира на 10-о място. 
Достойно показване записа мъжката четворка на България във възраст 11-16 година - Петър Тодоров, Мартин Челибиев, Християн Драганов и Калоян Велинов, която поради отпаднали в последния миг преди шампионата мъжки групи от други страни трябваше да взе участие в импровизирано съревнование по време на европейското.

От 18 до 22 октомври в Двореца на културата и спорта във Варна е Европейското състезание по спортна акробатика за мъже и дами и за младежи.
Входът за фенове е свободен.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР