Жените започват да играят все по-важна роля в Ислямска държава“

...
Жените започват да играят все по-важна роля в Ислямска държава“
Коментари Харесай

Европол с плашещ анализ за терористите от Ислямска държава: Все по-често...

Жените стартират да играят все по-важна роля в „ Ислямска страна “ (ИД), както в сражения на фронтовата линия, по този начин и за терористични актове на Запад, съобщи европейската полицейска работа Европол. Тя предизвести, че това може да има дълготрайни последствия за други джихадистки групировки, съобщи ДПА, представена от Блиц.

``
реклама

Европол съобщи, че дилемите на дамите обгръщат „ медиите, нравствената полиция и секторите на опазването на здравето и образованието “ – все отговорности, без които провъзгласеният от ИД халифат не би могъл на действа.

В съпоставяне с предходни джихадистки групировки дамите също по този начин участват „ осезаемо повече “ в пропагандата на ИД и като създатели на изявления, и като целева група, се споделя в отчет на европейската полицейска работа.

Макар че ИД не е първата терористична формация, която приканва дамите да се включат в битката, Европол отбелязва, че част от нейната прелест е, че „ се позволява на дами да пътуват до земите на халифата, без да им би трябвало компаньон мъж “.

Със свиването на територията под контрола на ИД в Ирак и Сирия дамите, които допреди това са изпълнявали небойни задания в групировката, все по-често са призовавани да сграбчен оръжие.

„ Безпокойството е, че това повишено присъединяване на дамите може да проправи път към евентуално значими промени в ролята на джихадистките в бъдеще “, се споделя в отчета.

Миналата година 15 % от наказаните в Европейски Съюз някогашни членове на ИД са били дами, което е нарастване по отношение на предходни години.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР