Жените във Великобритания настояват за въвеждането на правила, които да

...
Жените във Великобритания настояват за въвеждането на правила, които да
Коментари Харесай

Във Великобритания се засилва натиска да се знае какви са заплатите по полов признак

Жените във Англия упорстват за въвеждането на правила, които да задължават работодателите да им споделят, в случай че заплатите на мъжете са по-високи, написа БГНЕС, по информация на Reuters.
Една от организациите, защитаващи правата на дамите - Fawcett Society, изиска дамите да получават информация дали мъжете в тяхната компания взимат повече на Деня на равното възнаграждение. Това е датата, от която дамите работят на процедура гратис до края на годината, поради разликите в заплащането с мъжете.
" Едно и също възнаграждение за една и съща работа продължава да е единствено фантазия за дамата през днешния ден ", споделя изпълнителната директорка на организацията Сам Смитърс.
Във Англия има Закон за идентичното възнаграждение. Той е признат през 1970 година и дава на дамите правото да получават идентични заплати с мъжете при една и съща работа. Но близо 50 години след приемането на закона, неналичието на бистрота във компаниите значи, че дамите не знаят дали техните сътрудници от мъжки пол взимат повече от тях. По този метод те не могат да съдят работодателя си въз основата на закона от 1970 година.
Проучване на Fawcett Society сочи, че 3 от всеки 10 дами нямат никаква визия какъв брой получават сътрудниците им от мъжки пол и дали правата им са нарушени. Също 3 на всеки 10 дами знаят какъв брой получават мъжете на тяхното работно място.
Въвеждането на правила за известяването на дамите дали получават по-малко е мярка, която среща необятно утвърждение измежду британците, като 8 от 10 споделят, че поддържат концепцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР