Жените в Иран ще могат да изгледат футболен мач на

...
Жените в Иран ще могат да изгледат футболен мач на
Коментари Харесай

В Иран връщат жените по стадионите

Жените в Иран ще могат да изгледат футболен мач онлайн за първи път от 2 години насам. Мъжкият народен тим по футбол ще се изправи против Южна Корея на стадион “Азади” в Техеран в мач от международните квалификации. Свързаният с държавната телевизия “Young Journalists Club” заяви, че на 12 октомври наличието на дами по трибуните на стадион “Азади”, който е с потенциал 78 116 места, ще бъде позволено.
Последният случай, в който дами следиха мач, бе през октомври 2019 година Тогава Иран изрично победи Камбоджа с 14:0, напомня Българска национална телевизия.

Женският народен тим по футбол също написа история. Отборът се класира на Азиатската купа за дами за първи път, откакто победи Йордания с 4:2 след осъществявания на дузпи.
Националките трагично заслужиха мястото си в идния чоп и през януари 2022 година ще мерят сили с 12-те най-хубави тима на континента. Тимът се класира за шампионата, който ще се организира в Индия и резервира възможностите си да играе на Световното състезание през 2023 година Шампионатът на планетата ще се състои в Австралия и Нова Зеландия.

След Ислямската гражданска война в Иран през 1979 година дамите нямат право да посещават игрища, като законът ги защищава от това да станат очевидци на непристойно мъжко държание. ФИФА упражни напън върху Иран да разреши на дами да следят футболни мачове онлайн. През 2018 година страната разреши до 1 000 дами да участват по стадионите. Победата над Камбожда през октомври 2019 година бе изгледана от 3 500 дами.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР