Жените в Европа раждат първото си дете все по-късно. Това

...
Жените в Европа раждат първото си дете все по-късно. Това
Коментари Харесай

Евростат: Българките раждат най-млади в Европа

Жените в Европа раждат първото си дете все по-късно. Това демонстрират данни на Европейската статистическа организация " Евростат ". През 2021г. междинната възраст В Европейски Съюз на дамите станали за първи път майки е 29 години.

Със междинна възраст от 30,1 години Германия е една от страните от Европейски Съюз с най-голяма междинна възраст на дамите, родили за първи път през 2021 година

Особено висока е междинната възраст в Испания и Италия (31,6 години за всяка), следвани от Люксембург (31,3 години) и Ирландия (31,2 години). За разлика от тях, дамите в източноевропейските страни от Европейски Съюз раждат първото си дете относително рано, а най-рано - в България (26,5 години).

За да се понижи имиграцията, се счита, че е належащо коефициентът на плодовитост на популацията да бъде над 2,1% живородени деца на жена, т.е. математически би трябвало да се раждат към 2,1 деца на жена.

В България коефициент на плодовитост през 2021 година е достигнал 1,58 живородени бебета на жена, наддавайки по отношение на 1,56 бебета през 2020 година, и възстановявайки равнището си спрямо предпандемичната 2019 година.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР