Жените успяха да се приспособят към работата в условията на

...
Жените успяха да се приспособят към работата в условията на
Коментари Харесай

Гъвкавост и добра организация – силата на дамите в бизнеса

Жените съумяха да се приспособят към работата в изискванията на пандемия доста по-бързо от мъжете. Твърдението е на бизнес дамата Ива Владимирова, която е създател на Дамски клуб „ Бизнес на високи токчета “. Клубът има редица начинания, в които показва разнообразни благоприятни условия за поддръжка и вложения, като довечера следва среща с Българската банка за развиване за пред членовете на клуба да бъдат показани новите схеми на банката, изключително тези, ориентирани към туризма.

Именно туризмът е един от секторите, в които дами у нас развиват бизнес, уверена е Владимирова. В клуба й членуват дами от всевъзможни специалности, които оказват помощ една на друга със препоръки и контакти.

Добрата бизнес концепция надвива над страха от неуспеха

Най-честата спънка пред започване на ново бизнес начинание пред дамите (а може би и пред господата) е страхът от неуспеха, разяснява Владимирова. По думите й точно в нейния клуб постоянно се намират членове, които да оказват помощ било със съвет, било с съответни контакти или активност, тъй че положителната бизнес концепция да се трансформира в начинание и по-късно сполучлив бизнес. Необходимостта от помощ поражда във всички интервали от развиването на компанията, а положителните контакти оказват помощ за прекосяването през всички компликации, счита бизнес дамата.

Един за всички, всички за един

Пандемията накара всички бизнеси да вкарат бързо промени в организацията си, с цел да останат на пазара, напомня Владимирова. По думите й дамите бизнесмени по-бързо са съумели да се пригодят към новото „ обикновено “ с отдалечената работа и онлайн връзката. Много от членовете на клуба са обединили бизнесите си – да вземем за пример, в „ чисто дамските бизнеси “, както ги назовава Ива, а точно няколко дами са обединили салоните си за хубост, само че са разширили предлаганите от всяка от тях услуги.

Инфлацията и в частност високите цени на електрическата енергия са измежду новите провокации, само че Владимирова е уверена, че и то ще бъде преодоляно. „ Дори и директно да не визира бизнесът на някоя дама, да вземем за пример съветник, повишаването на тока се отразява върху бизнесите на нейните клиенти. Също по този начин, всяка от нас пазари и напълно ясно се вижда какви са цените “, добави бизнес дамата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР