Жените трябва да си стоят у дома, не могат да

...
Жените трябва да си стоят у дома, не могат да
Коментари Харесай

Андрю Тейт - инфлуенсърът на омразата, когото Румъния арестува за трафик на хора

Жените би трябвало да си стоят вкъщи, не могат да карат и би трябвало да са благосъстоятелност на мъжете. Климатичните промени са небивалица на деятелите, които желаят " да попречат на слънцето да грее ". Това са единствено част от вижданията, които инфлуенсърът Андрю Тейт споделя пред многочислените си почитатели в обществените мрежи.

От години името му е синоним на скандал. Заради дискриминиращо и сеещо ненавист наличие Тейт беше отхвърлен от платформи като YouTube, Фейсбук и Instagram. А в петък се оказа в центъра на следствие за трафик на хора. Той е задържан в Румъния, а измежду обвиняванията, разследвани от румънските прокурори, са обезчестяване и основаване на проведена незаконна група.

36-годишният някогашен киксбоксьор и брат му Тристан са арестувани за 24 часа в румънската столица Букурещ по съмнения, че " набират, настаняват и експлоатират дами, като ги принуждават да основават порнографско наличие ". По случая са арестувани и двама румънски жители.

Братята ръководят уеб страница с камери за платени занимания за възрастни и съгласно прокурорите употребяват видеоклиповете, с цел да " печелят обилни суми пари ".

Видеоклип, публикуван в обществените медии, демонстрира по какъв начин Тейт и брат му са изведени от първокласна вила.

New footage of Andrew Tate`s arrest
— Remarks (@Remarks)
Според " Daily Beast " същата вила е била претърсена и през април 2022 година, откакто румънската полиция получава сигнал за жена, държана срещу волята ѝ в дома. По това време не са осъществени арести, само че управляващите декларират, че следствието продължава.

Това не е първият конфликт на Андрю Тейт с управляващите. Преди да се реалокира в Румъния през 2017 година, няколко други дами го упрекнаха в принуждение.

Андрю Тейт - от звезда в " Big Brother " до инфлуенсър на омразата

Тейт е английски жител, роден в Съединени американски щати. Преди да придобие международна популярност, се бие професионално като кикбоксьор и печели международни трофеи, споделя BBC.

Той става прочут през 2016 година с присъединяване си в английското издание на телевизионния риалити формат " Big Brother " или по-скоро - с отстраняването му от предаването. Тейт е изключен след единствено седмица престой в " къщата ", откакто видео, на което се вижда по какъв начин удря жена с колан, се появява в обществените мрежи.

След изгонването му от шоуто, той твърди, че видеото е редактирано и назовава фрагментите " цялостна неистина, опитваща се да ме изкара неприятен ".

По-късно придобива известност в интернет със скандални изявления, като това, че дамите би трябвало да " носят отговорност " за половите похищения, осъществявани против тях.

В някои видеоклипове Тейт театралничи с бързи коли, оръжия и се показва за истински мъжки плейбой. Постовете му пропагандират женомразство, само че имат милиони гледания в интернет.

Те доведоха до това Twitter да блокира профила му още през 2017 година. Други платформи като YouTube, Фейсбук и Instagram последваха образеца. Тейт беше отхвърлен и от TikTok поради това, че популяризира " омразна идеология, която не трябва да се толерира ".

Профилът на Тейт в Twitter беше възобновен при започване на декември, откакто милиардерът Илон Мъск пое ръководството на компанията.

Скандалните прояви на инфлуенсъра сътвориха съществени опасения поради въздействието му върху младежите, изключително върху младите мъже - каквито най-вече са неговите почитатели в мрежата.

Тейт отхвърля да има женомразки възгледи и упреква критиците си в " изкривяване на обстоятелствата ", макар че самичък се дефинира за " крал на токсичната неустрашимост ".

Не се закачай с Грета Тунберг

Дни преди да бъде арестуван от румънската полиция, Тейт провокира следващ скандал в обществените мрежи. Този път на тематика климатични промени. Той се обърна към екоактивистката Грета Тунберг в Twitter, с цел да и каже, че има 33 автомобила и не му пука за въглеродните излъчвания.

" Моля, дай ми имейл адреса си, с цел да мога да ти изпратя цялостен лист на сбирката ми от коли и съответните им големи излъчвания ", написа Тейт към Тунберг.

Активистката обаче провокира вълна от реакции, като му отговори с думите: " Да, апелирам, просветли ме " и добави подправен имейл адрес, с който се подиграва на мъжкото достолепие на инфлуенсъра.

yes, please do enlighten me. email me at [email protected]
— Greta Thunberg (@GretaThunberg)
Туитът бързо се трансформира в един от най-харесваните за всички времена и събра близо 3 млн. реакции. Тейт реши да отговори на Тунберг във видеоклип, в който нервира екоактивистката като демонстрира кутия от пица, която той няма да рециклира.

След ареста на някогашния кикбоксьор е появи информацията, че точно въпросната кутия от пица е насочила проверяващите за местонахождението на Тейт. Според информацията кутията е с надпис " Jerry`s Pizza " - румънска верига заведения за хранене и посредством нея полицията е съумяла да разбере, че Тейт сега е в страната и да намери адреса на доставката.

Romanian authorities needed proof that Andrew Tate was in the country so they reportedly used his social media posts. His ridiculous video yesterday featured a pizza from a Romanian pizza chain, Jerry`s Pizza, confirming he was in the country.

This is absolutely epic.
— Alejandra Caraballo (@Esqueer_)
В деня, в който бе оповестено, че инфлуенсътър на омразата и брат му са задържани, Тунберг отвърна с късото: " Така става, когато не рециклираш кутиите от пица ":

this is what happens when you don’t recycle your pizza boxes
— Greta Thunberg (@GretaThunberg)
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР