Жените социалистки от София, Монтана, Враца и Видин предлагат в

...
Жените социалистки от София, Монтана, Враца и Видин предлагат в
Коментари Харесай

Ще станат ли безплатни детските градини?

Жените социалистки от София, Монтана, Враца и Видин оферират в различния бюджет на страната за 2019 година да залегнат фамилно подоходно облагане, понижаване на 5% Данък добавена стойност върху цената на хляба, млякото и сиренето, както и общинските детски градини да бъдат безвъзмездни.

Тези хрумвания ще бъдат препоръчани на Народно събрание на Българска социалистическа партия и на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “, оповестиха от партията.

Това стана по време на инициираната от Обединението на дамите социалистки от Българска социалистическа партия – София кръгла маса на тематика „ Ролята на дамите за превъзмогване на демографската рецесия и диспропорциите в изоставащите северозападни региони “, което се организира в Монтана.

Специален посетител на форума бе ръководителят на Народно събрание на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. В обръщението си към участниците в събитието тя подчертава върху това, че решаването на демографските проблеми заемат основно място в плана „ Визия за България “ и се
ангажира всички положителни оферти, които направиха дамите социалистки, да намерят своето място в окончателния вид на „ Визия за България “.

„ Няма нищо по-естествено от това дамите да се грижат и пазят бъдещето на нацията. Убедена съм, че през днешния ден ще успеем да формулираме съответни оферти и работещи решения “, това сподели при започване на събитието ръководителят на софийското обединяване на дамите социалистки Таня Найденова.

В кръглата маса взеха присъединяване народните представители от Монтана, Видин и Враца Атанас Костадинов, Филип Попов и Николай Иванов, както и ръководителят на Националното обединяване на дамите социалистки Катя Николова. Основен преподавател в първия панел бе
проф. Емилия Масларова, ръководител на Съвета по обществена политика към Народно събрание на Българска социалистическа партия.

Според нея помощите за деца би трябвало да се обвързват освен с визитата им в учебно заведение, само че и с успеваемостта им в образователния развой.

„ Трябва да се даде късмет и да бъде подкрепяно и подпомагано българското семейство, само че това, което е отговорно, работещо,
интелигентно, образовано, социалицирано и публично ангажирано “, безапелационна е проф. Масларова.

Председателят на Националното обединяване на дамите социалистки Катя Николова уточни, че тематиката за демографската рецесия е в центъра на внимание и заема значимо място в работата на обединяването, наред с предварителната защита и битката с домашното принуждение и насилието над дами и деца. Николова уточни, че през идната година акцент ще бъде тематиката за включване на повече дами в политиката и присъединяване им в идните избори през 2019 година и най-много в локалните.

„ Активното присъединяване на дамите социалистки в представянето пред обществото на „ Визия за България “ ще им даде опция да станат разпознаваеми и избираеми като общински съветници и кметове “, уверена е Катя Николова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР