Жените са невероятни! Те носят нов живот в света, възпитават

...
Жените са невероятни! Те носят нов живот в света, възпитават
Коментари Харесай

6 невероятни факта за жените

Жените са невероятни! Те носят нов живот в света, възпитават децата си да бъдат допустимо най-хубавите, водят работлив живот в разнообразни кариери и доста повече. Но знаете ли, че телата им също са много невероятни? Женската анатомия не е просто „ по-малка версия “ на мъжката. Те имат някои разнообразни разлики, които въздействат на това по какъв начин наподобяват и по какъв начин могат да вършат нещата по друг метод.Мъжете и дамите са от разнообразни планети. Дали от Марс или Верена или от друга вселена, разликите сред мощния и нежния пол са повече от осезаеми.

Те са доста по-различни от мъжете както на психическо равнище, по този начин и физически. Тялото на тези нежни същества се оказва доста по-жилаво, в сравнение с допускате. И тук не става въпрос единствено за висшата им дарба да основават живот.

 infomax-logo-50-15-HW

6 невероятни обстоятелството за дамите

1. Жените нормално имат по-силна имунна система

 дамите 6 невероятни обстоятелството за дамите фотография: pinterest

Това се дължи на съществуването на две Х хромозоми, което им разрешава да се борят по-добре с инфекции и заболявания, както и да се възвръщат по-бързо от заболявания. Жените също имат по-висок % телесни мазнини спрямо мъжете. Въпреки че това може да звучи като минус, в действителност оказва помощ за отбрана против избрани условия.

Според изследване, извършено от откриватели от университета в Гент в Белгия, теимат по-добра имунна система с помощта на генетичните материали, известни като микроРНК. Разположена единствено на X хромозомата, микроРНК може да изключи избрани гени, с цел да поддържа здравето на дамите.

2. Женският мозък е по-сложен и обстоен

Женските мозъци са структурирани по друг метод от мъжките и това може да повлияе на метода, по който дамите мислят и обработват информация. Жените са склонни да имат по-добри езикови умения и по-добре да си спомнят словесни материали от мъжете. Те също по този начин употребяват по-често и двете страни на мозъка си, което им разрешава да бъдат по-умели в многозадачността.

3. Те имат по-висок предел на болежка

 дамите 6 невероятни обстоятелството за дамите фотография: pinterest

Може би си мислите, че това е по този начин, тъй като дамите са изправени пред раждането, тъй че телата им би трябвало да могат да се оправят с болката. Въпреки това, едно изследване демонстрира, че като цяло те помнят болката по друг метод от мъжете. Те също са в положение да го устоят повече или най-малко да се оправят по-добре с дискомфорта.

4. Сетивата им са по-настроени

 дамите 6 невероятни обстоятелството за дамите фотография: pinterest

Жените могат да виждат повече цветове от мъжете заради цветовия си речник. Те бяха тествани за способността им да виждат вариации в цветовите нюанси. Резултатите демонстрират, че те са по-чувствителни към другите нюанси, до момента в който доста мъже наподобява считат, че другите цветове са идентични.

Те също имат по-добър слух от мъжете. Това е правилно, когато става въпрос за идентифициране на честотата и интензитета на звука, както и за схващане на речта. Те са в положение да улавят фини нюанси, които мъжете може да не разпознаят. Това ги кара да бъдат свръхчувствителни към звуци, даже до момента в който спят.

И най-после, те имат по-изострено подушване. Смята се, че дамите са по-чувствителни към миризмата на тялото, с цел да намерят по-добре евентуален сътрудник. Смята се също, че това нараснало подушване е еволюционна линия, която им оказва помощ да откриват евентуални рискове в тяхната среда.

5. Те помнят нещата по-добре

Според изследване дамите имат по-добри мемоари заради връзката си с историите. Те са по-склонни да се разпознават с прочувствените нюанси и елементи на дадена история, което ги прави по-лесни за запомняне. Те също имат по-добри вербални мемоари от мъжете. Това е обвързвано с тяхната естествена дарба да улавят фините вариации в езика, което ги прави по-умели в свързването на думи и разпознаването на модели.

6. Те имат по-голяма устойчивост

 дамите 6 невероятни обстоятелството за дамите фотография: pinterest

Жените са склонни да имат по-голяма физическа устойчивост от мъжете, заради по-високите равнища на постепенно съкращаващи се мускулни нишки. Бавно съкращаващите се нишки са тези, които оказват помощ за поддържане на дълготрайни действия като тичане и колоездене.

Те също имат по-голям потенциал на белите дробове от мъжете, което им оказва помощ, когато правят действия, които изискват огромен банкет на О2. Освен това женските хормони им оказват помощ да пестят сила и да я употребяват по-ефективно.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР