Жените с рак на гърдата имат най-голяма нужда от информационни

...
Жените с рак на гърдата имат най-голяма нужда от информационни
Коментари Харесай

Жените с рак на гърдата имат най-голяма нужда от консултации с хора, които лично са се сблъскали с диагнозата

Жените с рак на гърдата имат най-голяма потребност от осведомителни съвещания с хора, които персонално са се сблъскали с тази диагноза. Това сподели за Радио „ Фокус “ - Пирин Милена Велева, която е част от фондацията на Нана Гладуиш – " Една от 8 ". Велева сподели, че към този момент са обиколили с розовия кемпер четири града в страната.
„ Идеята е всички действия, които се случват в „ Една от 8 “ в София да се изнесат и в страната, с цел да може да стигнем до повече дами с рак на гърдата и техните близки. Те ни търсят в цялата страна и в действителност имат потребност от поддръжката ни. Жените най- доста се възползват и най-голяма потребност имат от осведомителните съвещания на моите колежки, които персонално са се сблъскали с диагнозата рак на гърдата. От огромно значение за тях е и психическата поддръжка от нашия психолог Антонина Топалова ", сподели още Велева. По думите ѝ екипът на фондацията носи осведомителни услуги, които персонално хората от фондацията са вписвали и превеждали от достоверни източници. Според нея е доста огромен проблем това, че дамите не могат да намерят достоверна, вярна и издържана информация за това какви са препоръките, с цел да може по-леко да преминат през лекуването “, сподели Велева.
Тя добави, че те носят и тюрбани, които подаряват на дамите, защото те просто имат потребност да им подадеш ръка и да се почувстват малко по-добре преминавайки през диагнозата. „ В по-големите градове сме се подготвили с гримьор, кулинарен блогър, които ще пътуват с нас. Ще вършим арт- лечения, с цел да можем да обхванем по-голям брой хора и да има едно приповдигнато въодушевление около работата “, сподели още Велева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР