Жените предпочитат по-високи температури, докато мъжете искат да им е

...
Жените предпочитат по-високи температури, докато мъжете искат да им е
Коментари Харесай

Битката за климатика между половете или защо жените предпочитат по-топло

Жените избират по-високи температури, до момента в който мъжете желаят да им е хладно

Традиционното факсимиле, че мъжете са от Марс, а дамите от Венера, може да се окаже правилно в напълно дословен смисъл. Ако следваме температурните желания на половете, ще открием, че дамите избират по-високи температури, до момента в който мъжете желаят да им е хладно и това постоянно става мотив за конфликти по отношение на степента на климатика или парното в офиса, предава.

Оказва се, обаче че същите желания са годни за разнообразни птици, прилепи и бозайници по простата причина, че типовете имат най-хубави шансове за оцеляване, когато мъжките и женските поддържат отдалеченост между тях.

Когато половете живеят разграничени и се събират единствено в размножителния интервал, конкуренцията и експанзията сред мъжките понижава, понижават и заплахите за набези върху женските и дребните.

За женската топлолюбивост има и друго пояснение: дребните се раждат без да могат добре да контролират температурата си и по тази причина, женските избират да отглеждат потомството си на топло.

"Предполагаме, че другите температурни желания на половете отразяват разликите в нервната система. Както реагират друго на болежка, по този начин реагират и на температура ", гласи резюме на едно израелско проучване, което 40 години е събирало и анализирало данни за държанието на прилепи (2500 индивида от 18 вида) и птици (почти 9000 индивида от 13 вида).

Повечето мъжки прилепи летят и живеят на по-голяма надморска височина, до момента в който женските остават в равнините, където е по-топло. Подобни резултати се виждат и при мишки и плъхове – мъжките избират на по-хладно.

"Така че температурните желания при хората са се запазили не с цел да водиме война за климатика, а таман противоположното – да поддържаме отдалеченост между тях и да си взимаме отмора едни от други в името на общото успокоение ", позволяват учените.

Тази специфичност може да се свърже и с различен феномен, видян при индивида и някои животни – в смесено обграждане, женските имат повече физически контакти между тях, за разлика от мъжките, които избират по-голямата отдалеченост.

Можем да намесим и историята, която ни демонстрира, че в редица култури дамите и мъжете са обитавали разнообразни пространства от къщата и са общували единствено в избрани условия, спазвайки набор правила.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР